Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Mediawave 2010 - Párhuzamos Kultúráért díjazottjai

Magyar és az országban fellépő, egyedi művészeti életpályával rendelkező személyiségeket díjaznak, akiknek szellemisége sosem illeszkedett az épp aktuális vagy divatos kulturális irányzatokhoz.

A 90-es évek közepén, alternatívnak aposztrofált magyar kulturális szervezetek hozták létre a „RAVAZDI KEREKASZTAL"-t (Ravazd község volt az első találkozók helyszíne), amely éveken keresztül ezen szervezetek érdekérvényesítő szervezetként működött.

PÁRHUZAMOS KULTÚRÁÉRT 2010 díj

Magyar díjazottak
Durst György – filmproducer
Ferenczi György – blues (ének, szájharmonika, hegedű, gitár)
Gulyás Gyula és János – filmrendezők
Kerényi Róbert – népzenész

Külföldi díjazottak
Iva Bittova (CZE) – ének, hegedű
Aiming Kubasi (CHI) - kulturdiplomata, tolmács
Ripoff Raskolnikov (AUT) - blues (ének, gitár)
Urbán András (SRB) - színházi rendező

2001-ben a MEDIAWAVE Alapítvány kezdeményezte, hogy a „RAVAZDI KEREKASZTAL" szellemiségének folytatásaként díjazásban részesüljenek az olyan magyar és az országban fellépő, egyedi művészeti életpályával rendelkező személyiségek, kiknek civil és/vagy szuverén szellemisége sosem illeszkedett az épp aktuális vagy divatos kulturális irányzatokhoz, hanem saját, belső művészeti iránytűjük által kijelölt útjukat járják.

Sokszor nehéz természetű, robbanékony, „nagy lelkű" vagy éppen a végtelenségig szelíd, alázatos, visszahúzódó, szinte észrevétlen személyiségekről van szó. Abban azért hasonlítanak egymásra, hogy kevéssé tudta befolyásolni/megtörni őket a környezet vagy a politika szándékos vagy szándéktalan átlaghoz szorító ereje.

Durst György – filmproducer
Durst György – filmproducer


Az elismerés neve a "PÁRHUZAMOS KULTÚRÁÉRT" díj lett, amelyet épp 10 éve adnak át az arra érdemeseknek a MEDIAWAVE Fezstivál nyitóján.

A díjak átadására a MEDIAWAVE’2010 Fesztivál 20 éves jubileumi ünnepségén belül kerül sor május elsején 15 órától, a szombathelyi Pannónia házban (Fő tér).

Korábbi díjazottak >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave - Kezdődik a fesztivál! Ott leszünk!

Szombathelyen péntektől a programokra koncentrálhatunk, filmekre, zenékre, barátságra. Gyere el a… Tovább olvasom