Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Mediawave 2010 - 20 év 20 filmje és irodalom

A húsz játék-, kisjáték-, animációs-, és dokumentumfilmből álló válogatás igazi filmcsemegéket nyújt a MEDIAWAVE elmúlt húsz évének filmkínálatából.

JUBILEUMI FILM ÉS IRODALMI PROGRAMOK - MEDIAWAVE’2010 április 30. – május 8., Szombathely

20 év filmjei

A FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA az elmúlt húsz év során gondosan ügyelt arra, hogy a fesztivál velejét adó filmprogramban szereplő alkotások kiszolgálják az igényes filmalkotásokat kedvelő, közönség igényeit.

Jubileumi filmprogramunk, a ‘20 ÉV - 20 FILM A 20.000-BŐL’, a korábbi fesztiválokon többször részt vevő és a versenyprogramok filmjeit értékelő, kiváló művészekből álló húsz zsűritag javaslatai alapján készült.
A húsz játék-, kisjáték-, animációs-, és dokumentumfilmből álló válogatás igazi filmcsemegéket nyújt a MEDIAWAVE elmúlt húsz évének terítékéről.

Találunk köztük finom erotikával átszőtt, humoros kisjátékfilmeket, és szemet gyönyörködtető képi megoldásokkal készült, gondolatébresztő dokumentumfilmeket. A különös hangulatú és képi világú animációkra pedig a humor, az irónia és az erős társadalomkritika a jellemző. A programban szereplő egyetlen egész estés, többszörösen díjazott nagyjátékfilm, a Tuvalu, pedig annak bizonyítéka, hogy a mozgókép szöveg nélkül is fergetegesen szórakoztathat.

A húsz film a fesztivál során, április 30. és május 8. között folyamatosan megtekinthető a szombathelyi Savaria mozi termeiben.Irodalmi program

A fesztivál két fő irányvonala, a film és a zene mellet megtartandó értékeink közé tartozik a költészethez, irodalomhoz való kapcsolódásunk bemutatása is. Az évforduló alkalmából a MEDIAWAVE-hez szorosabban kötődő, irodalommal foglalkozó barátainkat arra kértük, hogy ezen alkalomra készítsenek illetve vegyék elő korábbi megemlékező szövegeiket, alkalmi verseiket, visszaemlékezéseiket, emlékképeiket a fesztiválról avagy saját köteteikből válasszanak az alkalomhoz illő írásokat.

Ezen alkotások nyilvános felolvasásával köszöntenénk a jubileumot 2010. május 7-én pénteken délután 4 kor Szombathely neves szülöttének, az Ulysses-ből ismert Leopold Bloomnak házában.

A jubileumi eseményen felolvasnak

Tolnai Ottó, író, költő
Parti Nagy Lajos, író, költő
Kőrösi Zoltán, író
Balázs Attila, író
Lábass Endre, író
Bošco Krstič, író
Villányi László, költő
Jász Attila, költő
Varga Mátyás, költő
Danyi Zoltán, költőhirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediawave 2010 - Gödörből gödörbe

Mindennemű válságok Magyarhonban a 19. és a 20. században, Szombathely május 5. (szerda). Tovább olvasom