Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Sonkaárverés - pármaik százezerért

Olaszország - Először került kalapács alá néhány, szakemberek által kiválasztott kiváló minőségű pármai sonka. A különleges árverésen Parmaban százezrekért kelt el néhány rekorder.
A Magyarországon is árusított finomság, a pármai sonka nem füstölt, íze édes és abszolút természetes módon, tartósítószerek hozzáadása nélkül, kisüzemekben készül. Mindössze két alapanyaga van: sertéshús és só. A titok a sózást végző mesterek ügyességében, a Parma környéki dombok klímájában és a hosszú, türelmes érlelésben rejlik.


A hazai és a külföldi licitálók versenghettek többek között a legnehezebb, a legtovább érlelt és a tengerszinthez képest legmagasabb helyen készült sonkáért. A legmagasabb összeget szinte minden esetben étteremtulajdonosok kínálták az ínyencségért. A világ legidősebb, 42 hónapos, csonttal együtt 13 kilogrammos pármai sonkája 550 euróért (mintegy 137 ezer forint) kelt el. Az elégedett nyertes ígérete szerint hamarosan felszeletelik és felszolgálják. Az árverés teljes bevételét gyermekkórház javára ajánlották fel.


Több hír külföldi olvasóinktól: www.kulfoldrol.kisalfold.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos a csók és a hangos fapapucs

Olaszország - Százezres büntetés eldobott rágógumiért, autóban csókolózásért és árajánlatért, ha… Tovább olvasom