Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Nincs rossz időjárás... KÉPEKKEL

...csak rossz öltözet – állítják a svédek. Náluk a divatot a kényelmes, meleg ruhák, cipők, csizmák jellemzik.
Meleg harisnyák, hosszúszárú csizmák, ha szoknyát hordunk, de a nadrág minden mennyiségben dominál. Nagy hidegben nincs divat, a réteges öltözködés a fontos. Kötött, hosszú sálak, sapkák, egyujjas kesztyűk a menők. Kötött sapkákat még nyáron is hordanak a fiatalok, ez már néhány éve divat. Minderről Svédországban élő olvasónk, Zsuzsa írt. Náluk december 15.én leesett a hó, azóta is esik, már mintegy 60-80 centiméteres.


Mínusz 10 és 30 között ingadozik a hőmérő. A házuknál az ablakig van felhalmozva a hó. A madarakat eteti ott Zsuzsa, a feketerigókat az ablakpárkányon.


Igen fáznak és az őzikék is bemennek a villanegyedbe a meleg, az élelem miatt, mivel az erdők közel vannak.


A hókotrók dolgoznak, 7-10 centiméter után kell, hogy érkezzenek. Az önkormányzat fizeti, vagyis az adófizetők. A buszközlekedés jobb, mint a vasút, a vonatok gyakran késnek.


Az autókon téli kerék van, ami kötelező december 1-től április 1-ig. „Minden télen megfogadom, hogy kicserélem az autómat egy négykerék-meghajtásúra, de elfelejtem a nyáron.


Az utakat sózzák, de nem használ, a mínusz 15 fokban viszont könnyebb a vezetés, 0-5 foknál csúszik az út. A gyerekek szánkóznak, koriznak, síelnek, itthon és az iskolában is a torna órákon."


Várjuk a tavaszt, ami áprilisban jön, reméljük, mindenesetre már a nappalok hosszabbodnak. Decemberben már sötét volt 2-3 óra között, mostanában már 4 órakor is világos van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orgazda az állam, ha lopott holmit vesz?

Németország. Eladó a lebuktató adat – megvegyék? Az államkincstár a lebuktató svájci-CD… Tovább olvasom