Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Kiút kölcsönzött dolgozóknak?

Győr - Száz-százötven hivatásos jogosítvánnyal rendelkezőnek tud megélhetést ajánlani a honvédség. Toborzóirodájuk vezetője kereste meg a lehetőséggel szerkesztőségünket, megoldást kínálva azoknak, akiket munkaadójuk kölcsönzött munkaerővé „fokoz le".
Főállásúakból kölcsönzött dolgozók címmel január 12-i számunkban írtunk arról, hogy az új év néhány hivatásos gépjárművezetőként dolgozó olvasónk számára azzal kezdődött, hogy főállású munkaviszony után munkaadójuk már csak kölcsönözött munkaerőként akarja foglalkoztatni őket.

A munkáltató valószínűleg azt kéri tőlük, hogy egyezzenek bele a munkaviszony közös megegyezéssel való megszüntetésébe, különben fél évig nem foglalkoztathatja őket kölcsönzöttként.

A munkaerő-kölcsönzés a létszámbővítés egyik leggyorsabb módja lehet, ha időszakosan kell növelni a cégnél a munkaerő számát. Az viszont

hozzáértők szerint kérdéses, hogy a folyamatos munkaerő-kölcsönzés kedvezőbb, olcsóbb megoldás egy vállalkozásnak, mintha főállásban alkalmazná a munkatársakat.

Ha azt feltételezzük, hogy a dolgozók legalább ugyanannyi bért kapnak, mint korábban, akkor nehéz elképzelni, hogy olcsóbb lenne a kölcsönzött dolgozók foglalkoztatása. S a kölcsönző cégek sem ingyen dolgoznak. Persze az könnyebbséget jelenthet, ha a kölcsönbe vevő mentesül a bérszámfejtéstől és egyéb adminisztrációktól, szolgáltatási számlát kap a munkaerőt kölcsönbe adótól.

A dolgozók számára az, hogy kölcsönzött munkaerővé válnak, számos hátrányt jelent. Anyagi és létbiztonságuk könnyebben veszélybe kerülhet. Ezért kereste meg szerkesztőségünket Fekete Róbert mérnök őrnagy, a Magyar Honvédség Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokságának megyeszékhelyen működő toborzó- és érdekvédelmi irodájának vezetője.

Ajánlataik segítséget jelenthetnek a kiszámítható jövőre vágyóknak.

– Manapság a toborzó szakemberek kiemelt feladata az állományból kiválók pótlása. A legnagyobb kihívást a minimum „C" kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők toborzása jelenti. Győr, Tata, Pápa és az ország összes alakulata várja egészséges, pszichológiailag, fizikailag alkalmas, tizennyolc és negyvenhét év közötti, büntetlen magyar állampolgárok jelentkezését. Száz-százötven hivatásos jogosítvánnyal rendelkezőnek tudunk biztos megélhetést ajánlani – szögezte le Fekete Róbert és hozzátette: a foglalkoztatás a kötött, jogszabályilag szigorúan szabályozott jellegéből adódóan az előírt negyvenórás munkahét alapján, a foglalkoztatást terhelő járulékok – adó, társadalombiztosítás és egyebek – rendszeres megfizetése mellett történik. A fizetést, a pótlékokat késedelem nélkül mindenki megkapja, hiszen ez biztosítja a stabil, kiszámítható szolgálatot.

A külszolgálat vállalása kiemelt bérezést jelent az azt vállalóknak. A Magyar Honvédség külön béren kívüli juttatásokat, szociális kompenzációt, egészségügyi ellátást is kínál. Érdeklődni lehet Győrben az Árpád út 58. szám alatt vagy a 96/315-922-es telefonszámon.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2009. január 15. 09:06
    „Nem elég,hogy a hivatásos gépjármű vezetőkből bérrabszolgákat gyártottak, hanem még golyófogónak is beállítják Őket valamelyik gyarmatosító katonásdi szórakozáshoz. Mind ez egy nagyhatalom kéj-kedvére. természetesen többnyire a magyar adófizetők pénzén.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága évnyitó

A külföldi olvasóinknak címzett körkérdés új témája az áremelkedés. Tovább olvasom