Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Hollywoodi sztrájk: Csak valóságshow-kat adnak a tévék

Elmarad vasárnap az Arany Glóbusz-díj 65. gálája a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkját támogató színészek bojkottja miatt. Az itthon is hallható hír kapcsán a Külföldi olvasóink jelentik rovat Los Angelesben élő tudósítója, az ugyancsak a filmes szakmában dolgozó Rinyu Renáta írt a Kisalföldnek.
„Meglepődtem, hogy a színeszek mennyire támogatják ezt a sztrájkot. Persze, ha nincs író, nincs forgatókönyv se. Nagyon sok színész kimegy a stúdiók elé naponta, például Eva Longoria, Patrik Dempsey, Jay Leno, Brad Pitt, Kathrine Heigl és mások. Ott állnak órákat, hogy így támogassák és nyomatékosságot adjanak a munkabeszüntetésnek. Nem hiszem egyébként, hogy a Golden Globe vagy az Oscar átadásának az elmaradása lenne a legnagyobb veszteség a nézőknek. Persze a városnak ennek a két eseménynek az elmaradása több száz millió dolláros veszteséget jelent. A tévéadókon pedig szinte csak valóságshow-k vannak és elkezdték ismételni a népszerű sorozataik régi részeit.

Hogy milyen lesz a vasárnapi Arany Glóbusz-díj 65. gálája helyett a díjak átadása? Erre jó példa az, ahogy a napokban a CBS csatorna a 2007-es People Choice Awardot közvetítette. Queen Latifa énekes, filmszínész sorolta fel a kategóriákat, a győztesekhez pedig kiküldték a stábot és felvételről közvetítették a beszédeiket. Egy olyan díjazott színész se volt, aki ne köszönte volna meg az írók munkáját. Hasonló formátumra számíthatunk vasárnap is a nagyszabású gála helyett. Ha pedig a sztrájk tovább folytatódik, akkor nem lesz Oscar se az idén. Azt hallottam a rádióban, hogy több száz millió dollár veszteséget jelentene az Oscar átadási ünnepségének idei eltörlése, lefújása." – írta Renáta.

Még soha nem volt példa arra, hogy Arany Glóbusz gála elmaradjon. Hollywoodban utoljára 1988-ban volt jelentősebb sztrájk, akkor is a forgatókönyvírók szüntették be a munkát öt hónapra, de az akkori leállás nem érintette a két nagy gálát. Most viszont veszélybe került az idén 80. születésnapját ünneplő Oscar február 24-i műsora is. Márpedig nem sokat érne az egész világon közvetített csillogó esemény a hagyományos műsorvezetői poénok, a filmsztárok vörösszőnyeges bevonulása nélkül. A háttérben az amerikai írók céhének a nagy filmstúdiókkal folytatott jogdíjvitája áll, ami miatt november 5. óta tart a sztrájk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olaszok kedvenc nyaralóhelye - képgaléria itt >>

Győr–Szardínia - Győri lány a halak szigetén címmel múlt héten, a szombati számunkban már… Tovább olvasom