Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Hajószámláló adóhatóság

Észak-Olaszország - Sánta Anikó
Már nemcsak az utazást vagy a földrajzot kedvelők használják a Google Earth nevű, az internetről ingyenesen letölthető programot, amelynek segítségével tanulmányozni lehet a bolygónkról készült műholdfelvételeket. Az adóhatóság is alkalmazza. A pisai adóhivatal (Agenzia delle entrate) a digitális felvételek segítségével több adócsalóra bukkant.

Elsőként Marina di Pisaban, az Arno folyó torkolatánál lévő több tucatnyi hajó- és yachtmegőrzőt el lenőrizték, ahol a kisebb-nagyobb vízijárművek parkolnak, nem kevés összeg ellenében. Mivel némelyikük gyanúsan kevés bevételt vallott be, volt, aki mindössze háromezer eurót évente, megnézték a Google Earth-öt, s kiderült, hogy a vízigarázsokban bizony általában teltház volt. Hat adócsalóra bukkantak ily módon.

Az egyik megőrző tulajdonosa bírósághoz fordult, mert szerinte a műholdas ellenőr zés nem használható fel bizonyítékként, de keresetét elutasították. A pisai adóhatóság további internetes ellenőrzéseket is tervez, hiszen ez a megoldás ingyenes, precíz és időt takarítanak meg vele.

Mivel ezzel a programmal az archív felvételek is elérhetők, az adó ellenőrök különböző dátumok szerint is keresgélhetnek a felvételek között, s ezt követően ellenőrzik a kiállított számlákat. A ferde torony városának adóhivatala az eredményes internetezés után tovább folytatja a műholdas adóellenőrzést, lehet, hogy a következő lépés épp a tengerparti napernyők megszámlálása lesz. Ezentúl tehát senki nem menekülhet az adóhatóság elektronikus szeme elől, mert a kedvező toszkán tapasztalatok alapján valószínűleg a többi hivatal is alkalmazni fogja felderítő munkájában ezt a szoftvert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzleti gyakorlaton a monszunesős hőségben

Győr-Szingapúr - „Szingapúrban vagyok szakmai gyakorlaton, szívesen elküldöm tapasztalataimat… Tovább olvasom