Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Vadiúj vadnyugat: megtámadtak és kiraboltak egy tehervonatot

Álarcosok megtámadtak és kiraboltak egy teherszállító vonatot a dél-franciaországi Marseille-ben.

A vadnyugati filmekre emlékeztető akció csütörtök este fél tízkor kezdődött: mintegy húsz álarcos bevásárlókocsikkal és fémgerendákkal eltorlaszolta a vasúti síneket Marseille északi részén, hogy így kényszerítse megállásra azt a személyszállító gyorsvonatot, amelyet egy teherszállító vonat követett.

Az úttorlaszba este 10 óra körül futott bele a személyvonat, amelynek mozdonya olyan jelentős károkat szenvedett, hogy kénytelen volt a nyílt pályán megállni. A forgalomirányítók a teherkonvojt is megállították. Az álarcosok pedig ekkor léptek akcióba: kinyitották a vagonokat és minden ott talált árut elvittek. Mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a támadók a lopott zsákmánnyal együtt elmenekültek.

David-Olivier Reverdy, az Alliance, az egyik legjelentősebb rendőri szakszervezet megyei vezetője a France 2 közszolgálati televízió híradójában elmondta: "Tiszta vadnyugati helyzet indiánokkal és cowboyokkal", amire nagyon régen nem volt példa Marseille-ben. Véleménye szerint feltehetően olyan meggondolatlan helyi fiatalok egy csoportja követte el a támadást, akik nem mérték fel, hogy milyen következményekkel és sérülésekkel járhat egy gyorsvonat kisiklatása.

A látványos támadásban a személyvonaton senki nem sérült meg, de az utasoknak le kellett szállniuk, s ötszáz métert kellett gyalogolniuk a következő vasúti átjáróig, ahonnan taxikkal szállították őket tovább. A helyszín kiürítése mintegy két órát vett igénybe, az érintett vasúti szakaszon a teherforgalom mintegy háromórás késést szenvedett, de az incidens a személyszállításra nem volt hatással. A rendőrség egyelőre keresi az elkövetőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszezonban olcsóbb a nyaralás a nagyvárosokban

Miközben az európai nagyvárosokban csökkentek a szállodaárak júliusban az előző hónaphoz képest, az… Tovább olvasom