Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

Tovább folynak az intenzív harcok a Gázai övezetben - fotók

Reggelig több mint hetven célpontot lőtt az izraeli hadsereg, a halálos áldozatok száma már meghaladta az ezeregyszázat
A Hamász vezetőinek otthonát, alagutakat, rakétaindító állásokat és négy olyan mecsetet is megtámadott a légierő, amelyekben fegyvereket őriztek. Az egyik mecsetben lejáratot találtak egy Izraelbe vezető, támadáshoz használt alagúthoz. A hadsereg folytatja a Hamász építette alagutak felszámolását, és ennek során tűzharc tört ki Hamász-fegyveresek és egy izraeli ejtőernyős egység között - tudatta az adó.

Egy tüzérségi lövedék becsapódása miatt leállt a Gázai övezet egyetlen erőműve, amely a terület áramszükségletének ötödét szolgáltatja. A lakosság többi igényét izraeli és egyiptomi vezetékekből fedezik, de békeidőben is gyakran csak napi 12 órán át van áram.

Az elavult technológiájú, üzemanyaggal fűtött erőmű egyik tartálya kigyulladt. A gázai elektromos művek szóvivője közölte, hogy a három tartály egyikét lövés érte, és ez okozta a tüzet. A robbanásban senki nem halt meg.

Fotók

Az izraeli hadsereg légi felvételeket tett közzé, amelyek bizonyítják, hogy hétfő délután öt óra előtt pár perccel négy rakétát indítottak az övezet belsejéből, lakott területről, amelyek egyike a tengerbe zuhant, a második elérte Izraelt Askelónnál. A harmadik rakéta a gázai Sifa-kórház melletti játszótéren csapódott be, ahol tíz ember meghalt, a negyedik pedig az as-Sati menekülttábor parkjában robbant, szintén tíz életet kioltva.

Jeruzsálem szerint Fadzsr-5 típusú iráni lövedékeket indítottak az iszlamista fegyveresek, a gázai rendőrség viszont az izraeli légierőt vádolta a csapásokért.

Kedd reggel Izraelben nyilvánosságra hozták újabb öt elesett katona nevét, akik a gázai határvonal izraeli oldalán, Nahaz Óz kibuc szomszédságában vesztették életüket, amikor egy alagútból előbújó palesztin fegyveresek megtámadták őrhelyüket. Az egyik halott katona tetemét el akarták hurcolni az alagúton át az övezetbe, de ezt az őrtorony emeletén álló katona lövéseivel megakadályozta.

Az izraeli hadsereg eddig ötvenhárom katonát vesztett a huszonkettedik napja tartó „Erős Szikla" hadműveletben, 123 sebesültet kórházban ápolnak. A Gázai övezetben már meghaladta az ezeregyszázat a halálos áldozatok száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetnek és útlezárásokkal tiltakoznak a mozgósítás ellen Kárpátalján

A hadseregbe behívott tartalékosok női hozzátartozói azt követelték a katonai hatóságtól, hogy… Tovább olvasom