Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Szcientológusokhoz küldték a dunaszerdahelyi hivatalnokokat

A dunaszerdahelyi városi hivatal alkalmazottait egy olyan kommunikációs tréningre küldték, melyet a Szcientológiai Egyház szervezett. Zsarolták, megalázták, lelkileg terrorizálták őket. A város polgármestere állítja, nem tudta, hogy a tréningnek bármi köze van a szcientológusokhoz.
Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester egy hete egy budapesti kommunikációs tréningre küldte alkalmazottait, amelynek során súlyos megaláztatásokat kellett elszenvedniük – értesült a Bumm.sk a tréning egyik résztvevőjétől.

A neve elhallgatását kérő hivatalnok elmondta, csak a helyszínen derült ki, hogy a Szcientológiai Egyház iskolájában, a budapesti Hubbard College Academy-n tartják a tréninget.

„Három nap után hazajöttünk, mert nem bírtuk a 'kiképzést', mert ott erőszakosan ránk kényszerítették az ő igazságukat, amíg nem törtek be. Arra kényszerítettek bennünket, hogy órákon át mozdulatalanul üljünk az akaratunk ellenére, zsaroltak is bennünket, azzal fenyegettek, hogy ha ellenállunk, ha nem csináljuk, ebből otthon problémáink lesznek“ - nyilatkozott a szcientológusok módszereiről az egyik résztvevő. Utaltak arra is, ha ellenállnak, a "kiképzés" költségeit nekik kell megtéríteniük.

Elmondása szerint a tréning gyakorlati részén az egyház alapítójának, L. Ron Hubbardnak a tanításai, módszerei szerint oktattak.

Hájos Zoltán polgármester megerősítette, az alkalmazottak valóban részt vettek ezen a tréningen, ám neki fogalma sem volt arról, hogy ilyen embertelen módszerekkel bánnak majd a hivatal beosztottaival. Decemberben egy központi lakossági irodát fognak nyitni Dunaszerdahelyen, ezért látta szükségesnek, hogy az iroda leendő munkatársai megfelelő képzésben részesüljenek, hogy a későbbiekben "állják majd a sarat". A kommunikációs tréninget korábbi kampányfőnöke ajánlotta a polgármesternek. 

Arra a kérdésre, helyes volt-e olyan tréningre küldeni a beosztottait, amelyről nem tájékozódott kellően, azt válaszolta, ebben hibázott, de szerinte nehéz lekövetni, hogy egy kommunikációs tréning mögött kik állnak. „Tévedtünk, hibáztunk. Ez egy tanulságos eset, a jövőben körültekintőbben járunk el“ - tette hozzá.

Hájos elmondta, természetesen vissza fogják követelni a város pénzét, amit reményei szerint egy héten belül meg is kapnak.

„Úgy érzem, a csütörtöki beszélgetésen sikerült tisztázni a történteket, örülök, hogy a hivatalnokok csapatként viselkedtek és együtt döntöttek amellett, hogy hazajönnek. Én kiállok mellettük. Pénteken valamennyien szabadnapot kaptak“ - mondta a polgármester, hozzátéve, bízik benne, hogy a beosztottak hamarosan túllépnek ezen a kellemetlen ügyön.

Olvasóink írták

 • 16. jánosi 2009. november 17. 23:03
  „15.
  Igazad van, lényeg a lenyúlható mani !”
 • 15. miracle 2009. november 17. 18:10
  „A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy az a tréningek, meg csapatépítések 99%-a (nem csak ez) lófüttyöt sem ér, sőt sokszor elsősorban ivászatról stb szól.
  Ha nem így lenne, már olyan hatékonyan kéne itt mindennek működnie, hogy a japánok ide járnának tanulni hozzánk, az ország meg már rég virágba borult volna.”
 • 14. meir 2009. november 17. 16:02
  „10-es!!
  <moderálva>
  A Scientologie egy USA szarmazasu "vallasi szekta",ugyan ugy mint a vilagban elharapodzott "Mormon egyhaz"
  SEMMI KOZE IZRAEL-hez!!!!!
  hazugsagaiddal csak a gyuloletkeltest szitod!!!!!-igaz azt ott mar olyan hudenagyon szitani nem kell!!!!”
 • 13. jánosi 2009. november 17. 13:35
  „Arkeon : te már közöttük vagy ?”
 • 12. Arkeon 2009. november 17. 13:04
  „"Borzasztó", hogy ezek a szcientológusok arra kértek közalkalmazottakat, hogy két órán keresztül egy helyben üljenek. Ilyet egy polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatosa nem csinál. Inkább kint cigizik 8 órán keresztül. Jó munkaerő lesz a csapat minden tagja. Olyan egységesek, hogy még sztrájkolni is együtt fognak saját polgármesterük ellen is. Azt hinni, hogy ők egységesek voltak, nem pedig inkább csürhe, balgaság.
  Érdekes! A nem Dunaszerdahelyieknek semmi gondjuk azokon a szemináriumokon.”
 • 11. 13.István 2009. november 17. 08:15
  „Ez nagy ballépés volt,de a kampányfőnököt valaki megfizette !”
 • 10. Túrabakancs 2009. november 16. 22:39
  „miracle! /7/
  A liberális eszmékre nem kimondottan azokra a tettekre értem
  amiket ebben a cikkben lehet olvasni, hanem úgy általában.
  Azokkal a cselekedetekkel kezdődik minden amit itt lehetett olvasni, majd folytatódik a keményebb dolgokkal. Ezeket most nem részletezném mert hosszú lenne a lista, meg ami mögötte van tartalom. Nemrég Franciaországban betiltották ezt az
  egyházat, és minő furcsaság, izraeli származású vezetői voltak.
  Innen vonatkoztattam a gondolataimat.”
 • 9. JÓZSINÉNI 2009. november 16. 21:35
  „Minden kommunikációs tréning arra jó,hogy bemutassák miként kell átverni,becsapni, félrevezetni, megalázni embereket. Hát most bemutatták. De miért kell ezért még fizetni is?”
 • 8. Goldmund 2009. november 16. 21:11
  „7.hsz-ra:
  Konkrétan a szex. életet csöppet sem tekinti magánügynek. Mindenféle mélyinterjúk során lelkileg labilis emberek lelkének a bugyraiban vájkálnak, amit megtudnak, azt pedig feljegyzik. Jól jön ez: ha ki akar lépni a delikvens, lesz mivel megzsarolni!
  Így járt John Travolta is: ki akart lépni közülük, mire nyilvánosságra hozták, hogy homoszexuális.

  Interneten olvastam olyan történeteket, ahol a munkahelyi főnök szci. lett és próbálta manipulálni, maga alá gyűrni a beosztottakat (pl. nem beszélhettek egymással, ő meg mindegyiknek mást mondott, mit tett a kollégája). És egy állás nagy érték, úgyhogy nem volt könnyű döntés a történetet leíró személynek sem elmennie onnan. Amikor megtette, nemcsak a még neki járó fizetését sem kapta meg, de még a munkakönyvét sem akarták kiadni. Anélkül pedig nem tudott máshol sem elhelyezkedni.

  Nekem semmi bajom más vallási közösségekkel, sem a hitgyülisekkel, sem a jehovistákkal, de ezeket társadalomra veszélyesnek tartom.”
 • 7. miracle 2009. november 16. 19:42
  „Túrabakancs
  Muszáj mindenhol a tájékozatlanságodat reklámozni?
  Ezek szerinted ultraliberális célok ????
  Az egyház nagy erőfeszítéseket tesz a drogfogyasztás visszaszorítására társadalmi szinten.
  A szexuális életet magánügynek tartja, a monogámia keretei között.
  Ellenzi az abortuszt, azt az élet elleni cselekedetnek tartja.
  -
  Ugyanolyan mesehintő banda, akik bepalizzák a gyenge akaratúakat, mint a többi vallás, illetve még azoknak is a rosszabb fajtájából való.”
 • 6. ggg 2009. november 16. 18:29
  „a szcientológiai "egyházat" egyszer és mindenkorra be kell tiltani, a felvidéket meg vissza kell foglalni...”
 • 5. Túrabakancs 2009. november 16. 13:09
  „A szcientológiai egyház nem más, mint a liberálisok gondolatainak szószólója erőszakos módon.
  Hogy kik is ezek az emberek? Zs-vel kezdődik a származási nevük...”
 • 4. Totya 2009. november 16. 12:28
  „Kíváncsi lennék, hogy egy csoportos meditáció után miféle vádakkal illetnék a meditációt vezető személyt. ,,Törökülésben kellett ülnünk, és nem lehetett megszólalni amíg be nem fejezte a mondókáját a fogvatartónk." Javaslom, hogy tegyenek feljelentést, ha valóban úgy és az történt, mit amiket itt írt a szereplő.
  Miért nem reagáltak úgy, mint NoBo írta, ha nem értenek egyet az ott elhangzottakkal? Ja persze, megzsarolták őket...”
 • 3. NoBo 2009. november 16. 11:37
  „Na ne má´! 3 napig tétlenkedtek.
  Kiröhögtem volna őket és azonnal eljöttem volna, az első kellemetlen
  helyzet után. Persze ez egyén kérdése, de engem nem hiszem (sőt biztos)
  hogy rá tudtak volna venni ilyenekre....”
 • 2. Sparrow 2009. november 16. 10:56
  „Na, erről tudnék mesélni én is, volt részem ilyen tanfolyamokon részt venni, szintén kényszerből. Mondhatom, csodálatos volt.”
 • 1. Goldmund 2009. november 16. 10:14
  „Eszerint már Szlovákiában is nyomulnak. <moderálva> Azért azzal a korábbi kampányfőnökkel, aki ezt ajánlotta, érdemes lenne a polgármesternek elbeszélgetnie. Valószínűleg ő is a szci.-k beépített embere.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautóval robbantotta fel a rendőrörsöt az öngyilkos merénylő

Egy öngyilkos merénylő röpített levegőbe robbanóanyaggal megpakolt teherautót hétfőn Pakisztán… Tovább olvasom