Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Sok új tó született a Fertőzugban

A szokásosnál nagyobb mennyiségű csapadék miatt az elmúlt hetekben több tucat kisebb tó jelent meg a Fertő - tó ausztriai oldalán. A Fertőzugban olyan, jobbára szikes tavak születtek és összefüggő vízfelületek alakultak ki, amilyeneket már több mint 50 éve nem lehetett látni a területen.
A csapadék miatt létrejött minitavak ideális életteret biztosítanak annak a több tízezer vizimadárnak, amelyek vagy már most is a Fertőzugban élnek, vagy a következő napokban érkeznek meg a környékre. Ezek az új tavak most hónapokig kiváló táplálékforrást biztosítanak az ott élő, többségében védett madárfajoknak - mondta az ORF Burgenlandnak Alois Herig, az Ilmitzi Biológiai Állomás vezetője. Néhány korabeli fénykép szerint 120 éve, 1889 - ben annyi eső esett a tó környékén, hogy több mint 120 kisebb - nagyobb tó jött létre a Fertőzugban. Ezek többsége a térség egységes vízelvezető rendszerének kiépítése után száradt ki.

Olvasóink írták

 • 4. zsukov 2009. március 26. 18:41
  „A mukt héten még arrol irtak hogy kevés-”
 • 3. Goldmund 2009. március 26. 14:06
  „Elképzelni sem tudom, hogy most ezen a környéken bárhonnan is hiányozna a víz. Amerre járok, mindenfelé belvizes területeket látok.
  Viszont akkor idén tavasszal különösen érdemes lesz ellátogatni a Fertőzugba.”
 • 2. cickány 2009. március 26. 13:42
  „Nálunk nem hiányzik 20 cm, a tóból, sőőőt!

  Ja egyébként az osztrák úriember neve pontosan HERZIG , ki kellene javítani : )))”
 • 1. zsukov 2009. március 26. 13:01
  „Hogy lehez náluk sok víz itt meg 20 cm hiányzik ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytig börtön vár a 15 éves fiúra

Az új-zélandi tinédzser halálra vert egy 27 éves skót turistát egy baseballütővel. A fiút leghamarabb 12 és fél év múlva lehet próbaidőre engedni. Tovább olvasom