Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Robert Fico üdvözli a Magyar Gárda feloszlatását

Szlovákia - Robert Fico üdvözli a Magyar Gárda feloszlatását. Mint fogalmazott: szerinte ez jelentős mértékben hozzájárul a szlovák-magyar viszonyban tapasztalható feszültségek enyhítéséhez.


A szlovák kormányfő azon a szerdai sajtótájékoztatón nyilatkozott erről, amelyen külügyminisztere, Ján Kubiš bejelentette: távozik posztjáról, mert hamarosan az ENSZ európai gazdasági bizottságának ügyvezető titkára lesz. Fico szerint azért üdvözlendő a Magyar Gárda feloszlatása, mert félfasiszta szervezetről van szó. Egyúttal reményének adott hangot, hogy fellépnek majd Magyarországon a többi hasonló szervezettel szemben is.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. lótusz 2009. augusztus 30. 16:03
  „nyilván fico tart a gárdától hisz a magyar érdekért harcol a gárda. fico célja pont ellenkező. de amit ficó művel az rasszizmus a magyargyűlölet. ott nem lehet a saját földrészén saját anyanyelvén beszélni a magyarnak de itt nap mint nap karattyolhatnak szlovákul.”
 • 20. KisVadföld 2008. december 18. 09:57
  „a TV2 - Mokka című műsorában megszavaztatták a nézőket, melyben a döntő többség - 60% - nem értett egyett a bíróság ítéletével.

  És ez a mokka volt, nem a hír tv.
  Egy olyan műsor ahol állandóan támadják csusztatásos félinformációs hazugságokkal a gárdát.”
 • 19. Túrabakancs 2008. december 18. 09:54
  „Pancser!
  Azért nem lesz szükség a Gárdára a jobboldal győzelme esetén, mert ők megpróbálják megakadályozni
  a magyarok elleni bűntetteket! Megerősítik a rendőrséget, a fajvédők pedig nem kapnak akkora szerepet
  a politikában. Most eltussolják az etnikai gyilkosságokat a cigányok részéről, emiatt nagy a felháborodás
  az emberek részéről, ezért alakult a Gárda! Ha ez megszűnik, nem lesz szükség felvonulásokra, ennyire
  egyszerű a dolog.”
 • 18. pancser 2008. december 18. 07:48
  „Persze, hogy nem kommentált OV.azért nem mert útjában van a MG. Mindent lehet csak akarni kell. Mihelyt szilárdan fogja a kormánykereket, el fognak tűnni a nyilas jelképekre emlékeztető egyenruhák, jelképek, meg az egész titkosszolgálati emberekkel teletűzdelt alakulat, mely igazából az MSZP ötödik hadoszlopa, abban az értelemben, hogy segít megtartani a hatalmat, 600 ezer cigány és 200 ezer izraelita felekezetű honfitárunk riogatásásval. OV. mindenki miniszterelnöke akar lenni, mert nem ment el a józan esze, úgy mint azoknak aki bedőlnek a MG meséjének, mind a két oldalon.”
 • 17. KisVadföld 2008. december 18. 00:39
  „A Fidesz elnöke az InfoRádióban nem kommentálta a a bíróság döntését a Magyar Gárda egyesület feloszlatásáról, de úgy fogalmazott: a kormány a bűnözés helyett a nemlétező fajgyűlölet ellen harcol.

  A Fidesz elnöke úgy vélte, rossz vita alakult ki: a kormány ahelyett, hogy a bűnözés ellen harcolna, valójában "a nem létező magyar fajgyűlölet ellen harcol", minden roma embert potenciális áldozatnak tekint, és a magyarokat megvádolja azzal, hogy romagyűlölők, fajgyűlölők. A másik oldalon pedig a radikálisok azt mondják, hogy a romák genetikailag kódolva vannak arra, hogy bűncselekményeket kövessenek el, ezért ők sem a bűncselekmények ellen harcolnak, hanem a romák ellen - tette hozzá.”
 • 16. KisVadföld 2008. december 17. 23:58
  „pancser

  Nem arról van szó hogy megtűrni vagy nem tűrni, hanem hogy olyat tégy hogy ne keljen jelen lennie.
  De ez látom nehéz, te is csak arról ábrándozol hogy politikai húzásnak, valamint hatalomszerzésnek jó lesz.

  Egyébbként ha utánna járnál a gárdát nem lehet megszüntetni, még ov-nak sem.
  Az egyesületet meglehet de a mozgalmat nem, sőt ha jogerős lesz akkor sem lesz semmi, mert a mozgalom tovább működik, ráadásul másnap egy új egyesületet is alapíthatnak ha akarnak.
  Ugyhogy nem tudom mire jó ez a cirkusz. Ja bocsánat tudom, a hatalomszerzés.

  Azért nehogy pofára ess, nem olyan rossz a gárda megítélése a nép szerint.

  Tehát még mindig fáklya.”
 • 15. pancser 2008. december 17. 23:30
  „Vallom, hogy a MG léte, jelképei úgy kellenek szoc-lib hatalomnak mint egy falat kenyér, ezért a totoja. Olyan törvényt hozhatnának, amilyet akarnak de nem hoznak. Ezért is fogok a Fideszre szavazni, többek között. 100%-ra veszem, hogy nem tűrik mgy a MG-át, már csak az elfogadottságuk növelése miatt sem. Óriási húzása lenn a Viktornak a megszüntetés, BP.-en nagyot lendítene a támogatásukon. Egyébiránt a véleményem az volt és marad, hogy az ország törvényei mindenkire egyformán vonatkoznak, fajra, nemre, korra, nemzetiségre tekintet nélkül. Ennek biztosítására csak az állam erőszakszervezete, bírósága, büntető intézményei hivatottak.”
 • 14. KisVadföld 2008. december 17. 22:59
  „pancser, ne huzd fel magad. :)))) :))))

  -Viktor mondta, két pofonnal hazaküldeni őket.
  Na ne, mint a fletóékat a vekkerekkel, mi?
  Ne nevettess már.

  Az a bajotok hogy nem a valós problémákkal foglalkoztok.
  Megsúgom, a probléma nem a gárda, hanem egésszen más, a probléma baromira nagy, amit azzal akartok megoldottá tenni hogy elhalgattok, a szőnyeg alá söpritek.
  Nem, pancserka, ez igy nem fog menni, nem mást kell bűnbaknak kikiálltani. Előbb a valós problémát megszünteted, orvoslod, és egyszer csak azt veszed észre, nincs is gárda, mert nincs miért.
  De szerinted most minden fa....za igy, ha nem beszélünk róla akkor nincs is.
  Nem gárdára van szükség, ők nem jókedvükből szórakoznak, ők egy védekezési mechanizmus egy súlyos szövödmény ellen.

  Egy valamit jegyezzél jól meg. Neked csak egy szerencséd van, akár csak nekem: viszonylag jó helyen vagyunk. Ha nem ott élnél ahol, nem igy vélekednél.
  Amugy én nem vonulgatok, remélem nem baj.

  Ugyhogy fáklya.”
 • 13. pancser 2008. december 17. 22:25
  „11-12! Szellemi toprongyok vagytok, hiszen nem vagytok képesek felismerni, hogy egy államban, csak egy, azaz egyféle erőszakszervezet lehet, különben jön a kettős hatalom. Oroszföldön a szovjet, németen meg az SA, hatalmi tényező lett, nagyon rossz következményekkel. A háború után, 45-ben vagy később, mindenhol minden fegyveres, fegyvertelen alakulatot feloszlattak, akár partizán volt akár nem, görögögtől a franciákig. Aki ezt nem érti annak fáklya. Viktor mondta, két pofonnal hazaküldeni őket. Mégis mit gondoltok ő majd megengedi, hogy vonulgassatok ahogy jónak látjátok? No nem. Aki még most sem érti, annak sokszor fáklya!”
 • 12. dzsémszhetfild 2008. december 17. 21:23
  „pancser!

  Remélem majd amikor a te nagyanyádat agyonverik 5ezer forintért, vagy a te lányodat megerőszakolják és a meggyalázott testét az árokba dobják vagy csak egyszerűen a kirabolják a lakásodat a norvég cserediákok, majd akkor is a ennyire bízol az "állami egyenruhás alakulatokban". De azért olyan nagyon ne csodálkozz, ha a békés demonstrálók és a nézelődő turisták összeverésében edződött rendőrségünk nem fogja megtalálni az elkövetőket. Ezzel az ítélettel azt érik el, hogy még nagyobb pofája lesz a magyarellenes csoportoknak (lásd: pannon-hutuk, tótok, oláhok stb.)”
 • 11. KisVadföld 2008. december 17. 21:11
  „pancser, te szellemi fogyatékos

  ne káromkodj, majd kiköltöztetem a kisebbséget a halászi úti lakótelepre mosonból aztán majd fákjúzhatsz, te szerencsétlen”
 • 10. Szilágyi_Zsolt 2008. december 17. 21:07
  „Szegény Mussolini ha feltámadna, és meglátná, mi mindenre ráaggatják már manapság a fasiszta jelzőt, inkább újra meghalna. De ez a félfasiszta, ez tényleg egy új fogalom, tetszik. Lássuk csak! A félfasizmus idegen szóval: szemi-fasizmus. Ha a Magyar Gárda félfasiszta, akkor harcos ellenzői anti-félfasiszták, és ha a fasizmus az ellenpárja antifasizmus, akkor a szemi-fasizmusnak az ANTISZEMI-fasizmus. Ajjaj! Nem szeretnék a Gárda-ellenesek bőrében lenni. :D

  Nézzétek meg ezt:
  http://2.bp.blogspot.com/_EgaeRpUWir4/SUO1cj3-hCI/AAAAAAAAAKE/DY1Q_nagPU0/s1600-h/howtoantifa.gif

  A végén a melléknévgyűjtemény a jó. Az "ordas eszmék" szófordulat a kedvencem. És az a szomorú, hogy a gyakorlatban tényleg valahogy hasonlóan működik.”
 • 9. 1.László 2008. december 17. 20:57
  „Nem az a fontos hogy mások elismernek e minket hanem az hogy mi elismerjük e magunkat. Úgy emlékszem hogy ezt VI Lenin mondta. A gárda akkor lessz valóban feloszlatva ha a tagjai is feloszlatottnak tekintik a szervezetet.”
 • 8. TakácsTamás 2008. december 17. 20:34
  „A Magyar Gárda még nem ártott annyit a két ország viszonyának, mint Slota. Őt is oszlassák fel, azt mi is üdvözölni fogjuk!”
 • 7. jirzi1 2008. december 17. 20:18
  „Nekem mind1.De hogy Ficónak semmi köze hozzá az biztos.”
 • 6. pancser 2008. december 17. 19:51
  „A MG feloszlatását a többség üdvözli. Amit Fico magyaráz, meg itthon magyaráznak azt mind a haszonszerzés miatt teszik. Szerintem, és én ezért elleneztem mindig, nem lehet az állami egyenruhás alakulatokon kivül más ilyesmi. A törvény is hibás persze, mert hiányoznak paragrafusok. Minden rendes államban nem létezhetnek a MG-hoz hasonló alakulatok. Fuck you Magyar Gárda! Nem Fico miatt kell ezt és a hasonló alakulatokat feloszlatni.”
 • 5. viryg 2008. december 17. 19:32
  „Fuck You Fico!”
 • 4. patriot 2008. december 17. 19:29
  „Félfasiszta aki: meleg felvonulásokon vonaglik gusztustalan szörnyek között, támogatja a drogok liberalizációját, cigány bűnözők pártolói, az ország eladósítói, stb...........

  Nekem ők a fasiszták!”
 • 3. Temporal 2008. december 17. 19:21
  „Én még ilyen pökhendi szarcsimbokokat nem láttam mintez a Fico vagy a Slota.Ha ezek egyszer a tükőrbe néznek akkor egy világ omlik össze bennük.”
 • 2. Dew 2008. december 17. 12:17
  „Valaki azért elárulhatná, hogy mégis mit jelen a félfasiszta fogalom.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A chicagói főtanfelügyelő lesz az új oktatási miniszter

Egyesült Államok - Barack Obama kedden a chicagói iskolarendszer vezetőjét, Arne Duncant nevezte meg… Tovább olvasom