Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Ötre emelkedett az észak-csehországi árvíz áldozatainak száma

Újabb holttestet találtak a mentők szerdán az árvíz sújtotta Észak-Csehországban. A hétvégi árvíz halálos áldozatainak száma ezzel ötre emelkedett.

Három személy hollétéről továbbra sincs semmi hír, ezért lehetséges, hogy az áldozatok száma még nem végleges - közölték a hatóságok.

Az ötödik áldozat, egy ötven éves asszony még szombaton esett a megáradt helyi patakba, de eltűnését csak hétfőn jelentették. Holttestét több mint egy kilométerre lakhelyétől egy bozótosban elakadva találták meg. Az áldozatok között három férfi és két nő van.

A megszigorított közbiztonsági intézkedések ellenére a régióból újabb rablásokról érkezett jelentés. Ennek kapcsán a rendőrség szerdán három cseh állampolgárt vett őrizetbe. Korábban három lengyelt és két románt vettek őrizetbe lopás gyanújával.

A megáradt folyók és patakok az egész régióban már visszatértek a medrükbe, s jelenleg a legfőbb munkát a romeltakarítás és a kárfelmérés jelenti. Meteorológiai előrejelzések szerint Észak-Csehországban csütörtöktől kezdve újra esni fog, ami újabb bonyodalmakat okozhat.

Az árvízkárok orvoslásával ismét foglalkozott a cseh kormány is, és szerdai ülésén újabb 350 millió koronás segélyt szavazott meg a régiónak.

Hétfőn rendkívüli kormányülésen 40 milliós gyorssegélyt irányítottak a régióba. A kormány azt is mérlegeli, hogy rendkívüli árvízadót vezet be.

A közvagyonban keletkezett kár értéke az új becslések szerint mintegy ötmilliárd korona, a lakosság kára meghaladja a félmilliárd koronát.

Továbbra is áramszolgáltatás nélkül van néhány száz háztartás, míg több mint 2500 háztartásban nincs gázellátás. Fennakadások vannak a közúti közlekedésben is, mert több tucatnyi híd összedőlt, és számos út megrongálódott. A vasúti közlekedés már minden útvonalon újra megindult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berlin még mindig törleszti első világháborús adósságát

Várhatóan 2010. október 3-án Németország költségvetéséből eltűnik az utolsó olyan tétel is, amely az… Tovább olvasom