Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

New York-i magyar lányok 60 kilométert gyalogolnak

USA - Pink Paprika néven alakult meg az a New York-i, magyar lányokból álló csoport, amely október 4-én és 5-én részt vesz az Avon Alapítvány mellrák elleni 60 kilométeres sétáján az amerikai nagyvárosban. A jelenlévőknek fejenként 1800 dollárt kell gyűjteniük a mellrák elleni küzdelemre, ezért szeptember 25-én (csütörtökön) pénzgyűjtő estet tartanak New York egyik divatos clubjában. A magyar lányok sétáját támogatja Hungarian National Tourist Office New York-i irodája és a New York-i Magyar Főkonzulátus is.
A Pink Paprika csoport a mellrák elleni harc rózsaszín színéből és a magyar paprikáról kapta nevét, mert a hét New York-i magyar lány Magyarországot is népszerűsíteni akarja az eseményen való részvételével, valamint a magyar nők figyelmét szeretné felhívni a mellrák elleni küzdelem fontosságára.

Az Avon Foundation 2003 óta minden évben megrendezi az USA legnagyobb államaiban a sétát (Avon Walk For Breast Cancer), a legnagyobbat ezek közül New Yorkban. Ez az első eset, hogy magyar résztvevők szervezetten bekapcsolódnak a rendezvénysorozatba. A sétára jelentkezők vállalják, hogy két nap alatt legyalogolják a 60 kilométeres távot, és pénzt gyűjtenek a mellrák elleni harchoz. A Pink Paprika Csoport a fejenként kötelező 1800 dollár felett azt vállalta, hogy összesen 30 ezer dollárt gyűjtenek a nemes célra.

A két főszervező, Rachidi Muhi Mária és Vida Elvira, mindketten a Magyar Turizmus Zrt. New York-i irodájának (Hungarian National Tourist Office) dolgozói. A New Yorkban élő hét magyar lány mindegyike valamilyen módon - családtagjai vagy barátai révén - találkozott a mellrák szörnyű betegségével. Kintzel Mária Nagyváradon született, Kis Annamária kunhegyesi, a sétát a mellrákban elhunyt édesanyja emlékének szánja, Mezei Mária Borszékről, Petrucz Andrea Marosvásárhelyről való, Rachidi Muhi Mária szolnoki születésű, Umhauzer Mária gyöngyösi, Vida Elvira pedig a szlovákiai Dunaszerdahelyről került New Yorkba. A magyar résztvevők csütörtökön este New York West Side negyedében a Duvet Clubban tartanak adománygyűjtést a sétára.

A jótékonysági esten tangótáncosok és egy New York-i humorista szórakoztatja a közönséget, a rendezvényen kisorsolják a szlovákiai magyar származású Zuzana Vassova néhány festményét, Ádám György zongoraművész Carnegie Hall-beli koncertjére szóló belépőket, továbbá New York-i sétarepülést és egész napos kenutúrát bocsátanak árverésre. A Pink Paprika Csoportot a New York-i Magyar Főkonzulátus és az Empire State Buildingben található Hungarian National Tourist Office is támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rice szerint Észak-Korea növeli elszigeteltségét

Korea - Mostani döntésével Észak-Korea tovább növeli az elszigeteltségét - figyelmeztetett az… Tovább olvasom