Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Nem lehet jelen anyja temetésén a norvég tömeggyilkos

Elutasították a 77 ember meggyilkolásáért elítélt n Anders Breivik kérelmét arra, hogy részt vehessen elhunyt édesanyja temetésén.
Elutasították a hatóságok a 77 ember meggyilkolásáért elítélt norvég Anders Behring Breivik kérelmét arra, hogy részt vehessen múlt pénteken elhunyt édesanyjának temetésén.

A 66 éves Wenche Behring Breivik - aki hosszú ideje beteg volt - a most 34 éves férfihoz legközelebb álló családtag volt. Anders Breivik nála lakott abban az időben is, amikor tervezgette 2011 júliusában végrehajtott ámokfutását.

A 21 évnyi, meghosszabbítható büntetésre ítélt Breiviket különösen szigorú biztonsági előírások mellett őrzik Oslo közelében. Börtönének vezetői - ügyvédjének közlése szerint - úgy döntöttek, hogy még ebből a szomorú alkalomból sem hagyhatja el celláját.

A szélsőségesen jobboldali, mindenekelőtt iszlámellenes nézeteket valló Breiviket azért ítélték a Norvégiában kiszabható legsúlyosabb büntetésre, mert autóba rejtett pokolgépet robbantott az oslói kormányszékház közelében, majd fegyveres ámokfutásba kezdett Utoya szigetén, a Norvég Munkáspárt ifjúsági tagozatának táborában. Összesen 77 embert ölt meg, köztük sok tizenévest, elmondása szerint azért, mert a kultúrák egymás mellett élését igyekeztek elősegíteni.

Wenche asszony egyedül nevelte fiát és annak féltestvérét. A családot segítő szociális dolgozók már Anders Breivik kiskorában felhívták a figyelmet arra, hogy a fiú viselkedésében és nevelésében problémák mutatkoznak, és ezt követően el is helyezték őt a családtól. Az asszony a tömeggyilkosság utáni egyik nyilatkozatában elmondta, hogy 2006-os visszatérésekor fia már paranoid téveszmékkel küzdött.

Néhány héttel ezelőtt Wenche Behring Breivik még meglátogatta fiát a börtönben.

Olvasóink írták

  • 3. Bo9903 2013. március 26. 20:01
    „én se engedtem volna ki, még ebben a helyzetben sem. Mondjuk a 78. sírhely neki való lenne.... legalább nem élősködne tovább az adófizetők pénzén.... mint egy kiskirály.”
  • 2. oxana 2013. március 26. 17:17
    „Beteg ember. De ez nem csökkenti bünösségét.”
  • 1. pozdorja 2013. március 26. 16:33
    „Én mondjuk ásattam volna vele 78 sírhelyet. Hamar rájött volna miért kell a +1.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harckészültségbe helyezte rakétáit Észak-Korea

A bejelentés szerint célba vették az Egyesült Államok hawaii és Guam szigeti bázisait, valamint… Tovább olvasom