Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Mobilcsörgés miatt letartóztatás

Elbocsátottak állásából egy amerikai bírót, aki 46 embert vett őrizetbe, amikor egy tárgyalásán nem tudta kideríteni, kinek is csörrent meg a mobilja - közölték bírósági források szerdán. New York állam bírósági fegyelmi bizottsága azzal indokolta döntést, hogy a bíró visszafordíthatatlan kárt okozott a bíróság tekintélyének.
Robert Restaino bíró 2005 tavaszán a fegyelmi bizottság jellemzése szerint "bizarr és sikertelen módszerrel" próbálta meg kideríteni, hogy kinek a mobilja csengett az egyik tárgyaláson.

"Kétórás érthetetlen őrület" - írta határozatában a fegyelmi bizottság a bíró magatartásáról. Amikor a Niagara Falls városában tartott tárgyalás alatt megcsörrent egy mobiltelefon, a bíró közölte, hogy mindenkit börtönbe küld, ha a telefon tulajdonosa azonnal át nem adja neki a készüléket.

"Ha valaki azt hiszi, hogy viccelek, kérdezzenek meg pár embert, aki volt már itt" - fenyegetőzött sikertelenül Reastaino. Miután senki sem jelentkezett, a teremben lévő 46 embert őrizetbe vetette, zsúfolt cellákban helyezték el őket.

14-en közülük nem tudták kifizetni az óvadékot, őket megbilincselve egy megyei börtönbe szállították. A bíró pár órával később elrendelte szabadon bocsátásukat. A fegyelmi bizottság indoklása szerint Robert Restaino viselkedése olyan távol áll a bíró szerepétől, hogy elbocsátása mellett döntöttek. Restaino fellebbez a döntés ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radioaktív anyagot árultak Kelet-Szlovákiában

Körülbelül egy kilogrammnyi radioaktív anyagot, szlovák sajtóértesülések szerint valószínűleg… Tovább olvasom