Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Megkezdte a TEK az ukrajnai műveletet

A TEK nem klasszikus túszejtésként kezeli az ukrajnai fegyveresek által foglyul ejtett magyar kiszabadítását.
Elérte a térséget, és kedd hajnalban "megkezdte a műveletet" a Terrorelhárítási Központ (TEK) speciális egysége, amely a Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett magyar férfi segítségére indult - mondta a TEK főigazgatója kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

Hajdu János elmondta: nem rendelkezik új információval, de a magyar férfi vélhetően továbbra is jó állapotban van. Hogy a férfi kiszabadítása órákba, napokba vagy hónapokba telik-e, és egyáltalán sikeres lesz-e az akció, azt a főigazgató nem kívánta megjósolni. Annyit mondott: a TEK a helyszínen és Budapesten is mindent megtesz azért, hogy biztonságba helyezzék a férfit.

A TEK hétfő délután közölte az MTI-vel, hogy ismeretlen fegyveresek foglyul ejtettek egy magyar férfit Ukrajnában, és a TEK speciális egysége a helyszínre utazott. Hozzátették, hogy a műveletet irányító törzs összeült a központban, és felvette a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal, valamint folyamatosan konzultál a Külügyminisztériummal.

Hajdu János hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: a foglyul ejtett magyar férfi egy ukrajnai cégnél dolgozik. A magyar útlevéllel rendelkező férfi magyar rendszámú gépkocsijával közlekedve a munkáját végezte, amikor a válságövezetbe, "rossz helyre tévedt". Ezért nem klasszikus túszejtésként kezelik a helyzetet, és egyelőre senki nem kért semmit azért, hogy a férfit szabadon engedjék - tette hozzá.

Elmondta: nem a férfi családjától, hanem operatív úton jutottak ahhoz az információhoz, hogy egy fegyveres csoport megállította és azóta is fogva tartja a magyar állampolgárt.


Korábban


Ismeretlen fegyveresek foglyul ejtettek egy magyar férfit Ukrajnában - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) Társadalmi Kapcsolatok Osztálya hétfőn az MTI-vel. A TEK speciális egysége Ukrajnába utazott.

A TEK közleményében azt írta, hogy a magyar állampolgárságú férfit Kelet-Ukrajnában ejtették foglyul eddig tisztázatlan körülmények között.

Közlésük szerint az ukrajnai konfliktusos zónában magyar rendszámú autóval közlekedő férfit - ellenőrzött és visszaigazolt információk alapján - ismeretlen fegyveresek tartják fogva.

"Mivel a helyszínen harcok is dúlnak, a Terrorelhárítási Központ speciális egysége - a hazai és nemzetközi szabályoknak és protokollnak megfelelően - haladéktalanul Ukrajnába utazott" - tájékoztatott a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya.

Hozzátették, hogy a műveletet irányító törzs a TEK főigazgatójának vezetésével a központban összeült, és felvette a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal, valamint folyamatosan konzultál a Külügyminisztériummal.

A férfi ukrajnai cégnél dolgozik az a magyar, akit Kelet-Ukrajnában ejtettek foglyul ismeretlen fegyveresek - mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Hajdu János közölte, hogy a magyar útlevéllel rendelkező férfi magyar rendszámú gépkocsijával közlekedve éppen a munkáját végezte, amikor a válságövezetbe, "rossz helyre tévedt". Ezért nem klasszikus túszejtésként kezelik a helyzetet, és egyelőre senki nem kért semmit azért, hogy a férfit szabadon engedjék - tette hozzá.

Elmondta: nem a férfi családjától, hanem operatív úton jutottak ahhoz az információhoz, hogy egy fegyveres csoport megállította és azóta is fogva tartja a magyar állampolgárt.

Ugyanakkor egyelőre nem tudják, hogy kik a fogvatartók, ám beszerzik a szükséges információkat. Éppen ezért indult el a TEK speciális egysége a területre, ahol megkezdik a tárgyalásokat, először a helyi társszervekkel.

Felvették a kapcsolatot a férfi családjával is, és mindent megtesznek azért, hogy minél előbb hazahozzák - mondta Hajdu János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét ezreknek kellett elhagyniuk otthonukat Szerbiában

A múlt kedden kezdődött esőzések és az árvíz miatt az országban eddig több százezer embernek kellett… Tovább olvasom