Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Meghalt a domogyedovói merénylet egyik sérültje

Meghalt a moszkvai Domogyedovo repülőtéren múlt héten elkövetett robbantásos merénylet egyik sérültje - közölte az egészségügyi minisztérium szerdán.
A terrorakció halálos áldozatainak száma 36-ra emelkedett, a merénylővel együtt 37 ember vesztette életét. Összesen több mint 150 ember sérült meg.
A kórházakban még 114 embert kezelnek, közülük négy állapota súlyos, illetve életveszélyes.
A legnagyobb és legkorszerűbb orosz repülőtér érkezési termináljának bejárati csarnokában január 24-én robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő.
A Moszkovszkij Komszomolec című lap munkatársai utánanéztek Pjatyigorszkban hogy miként verbuválják a vahhábiták a fiatalokat.
Az egyik főiskola rektora elmondta: esténként megnézik az összes videokamera felvételeit, tanulmányozzák, ki kivel barátkozik, de még az asztalokon és a mellékhelyiségekben hátrahagyott feliratokat is elolvassák, s követik a diákok érintkezését a társasági honlapokon is.
Valerij Arusztamov, a város társadalmi tanácsának elnöke, a nemzetiségek közötti kapcsolatok szakértője szerint a békés iszlámot egyre inkább kiszorítja a szélsőséges vahhábizmus, s elsősorban közel-keleti megbízottak csábítják erre a fiatalokat. Sokan munkát keresni érkeznek a városba, de nem találnak. Ekkor környékezik meg őket a "fejvadászok", előbb pénzzel, aztán havi mintegy 150 ezer forintnyi fizetést adnak nekik, és naponta győzködik őket, hogy igazságtalanság uralkodik mindenütt, s hogy az iszlám a legigazságosabb vallás. Az öngyilkos merénylőket profik készítik fel egy következő lépcsőben.
Arusztamov szavait támasztja alá, hogy a látszólag céltalanul bolyongó riportereket is megkörnyékezték, pénzzel és Koránnal.
A Komszomolszkaja Pravda című lap egy orvos blogja alapján arról számolt be, hogy a január 24-i merénylet sérültjei közül nem egy kéri, hogy minősítsék minél súlyosabbnak a sérülését, mert a súlyossági foktól függ a kompenzáció összege. Az elhunytak családjai a kormánytól 3, Moszkvától 2 millió, vagyis összesen ötmillió rubelt (közel 35 millió forintnak megfelelő összeget) kapnak, a súlyos és kevésbé súlyos sérülést elszenvedettek 1,9 és 1,5 milliót, az enyhe sérülésekért 1,2 plusz 1 millió jár. Ezek rekordösszegek: a tavaly márciusi moszkvai metrórobbantások nyomán elhunytak családjai egymillió, a súlyosan sérültek 400 ezer rubelt kaptak.
Az illetékesek szerint a csalás kizárt, mert a kórházakban azonnal rögzítették a beteglapokon a sérüléseket.

Olvasóink írták

  • 1. Jandex 2011. február 02. 20:31
    „Egy?! Ez az infó a szíjj-ártótól származik?! Gondolom önként vállalták a halált! /nem az elkövetők hanem az áldozatok!!!/”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptom - Több száz sérült a Tahrír téren

Több tucatnyian - legfrissebb hírek szerint több százan - megsebesültek a kairói Tahrír téren… Tovább olvasom