Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Magyar hegymászó halt meg a szlovén Alpokban

Megcsúszott a jeges hegyoldalban, s kétszáz métert zuhanva életét vesztette egy magyar sziklamászó a hétvégén Szlovéniában, a Júlia-Alpokban.


A szlovén média hétfői beszámolói szerint a magyar túrázó két - más források szerint három - ugyancsak magyar társával indult a sziklás Krn-hegyre, a Batognica csúcs északi oldalára, s itt történt a halálos baleset, szombaton délelőtt tíz óra tájban. A szerencsétlenül járt sziklamászó társainak nem esett baja.

A kiérkezett mentőalakulatok már nem tudtak segíteni a meredeken lezuhant turistán; őt és társait a szlovén légierő helikoptere szállította el a baleset helyszínéről.

A szlovén média jelentése szerint a magyarok nem voltak megfelelően felkészülve a téli hegyvidéki túrára, gyakorlatilag csak botokkal és hótalpakkal indultak útnak, nem volt náluk a jeges meredeken elengedhetetlen jégcsákány és hágóvas sem.

Olvasóink írták

 • 16. CsabaKiraly 2010. december 16. 21:30
  „Azt hallottam, hogy konyvet akart irni azzal a cimmel, hogy "Mezitlab a julia-Alpokban". Feltunesi vagy miatt eletet vesztette.”
 • 15. janika 2010. december 16. 10:50
  „Ja, aki "Magyar Ötzi"-nek képzeli magát, hát az se sőt én sem csodálkozom, hogy kimoderálják!”
 • 14. nagyfulesbagoly 2010. december 15. 21:20
  „Aranyos ahogy szívjátok egymás vérét.”
 • 13. annobon 2010. december 15. 08:34
  „11-12-nek: Nos. Az, hogy van egy markáns véleményem a dologról, még nem azt jelenti, hogy "észt osztok". Amúgy ma reggel nyilatkozott a TV-ben a magyar hegymászószövetség elnöke, és lám, ugyanazt mondta, mint én, hogy hiányos felszereléssel ilyen hegynek nekivágni nagyfokú felelőtlenség volt, főleg annak a fényében, hogy amatőr hegymászókról van szó!
  Szóval, hogy visszatérjek Hozzátok. Az, hogy az ember nyitott szemmel jár a világban és kialakult véleménye van a dolgokról, netán közzé is teszi azokat, még messze nem okoskodás. A véleményemet - ha nem értetek vele egyet - meg is lehet cáfolni. Az nem cáfolat, hogy "aki járt tudja" meg hasonlók. Gondolom Ti sem jártatok a Holdon, de esetleg hozzá tudtok szólni a holdutazás témához. Vagy az afganisztáni szerepvállalásunkról is lehet kialakult véleményetek, akár úgy is, hogy soha életetekben még nem fogtatok gépkarabélyt a kezetekben. Esetleg nincs jó énekhangotok, de nézitek a Megasztárt vagy X-Faktort és gondolom vagy egyetértetek az egyik versenyző kiesésével, vagy nem. A sort lehetne hosszasan folytatni, de felesleges, mert nem valószínű, hogy végigolvassátok, csak troll módra ráfogjátok majd, hogy ez az annobon már megint okoskodik! Pedig Uraim (vagy Hölgyeim), a fórum-hozzászólásoknak ez lenne a lényege, hogy véleményeket ütköztessünk, észérvekkel alátámasztva vagy megcáfolva. Akinek ez meghaladja az értelmi képességeit, az ugorjon le a törzskocsmájába és egy feles vagy kisfröccs mellett beszélje meg barátaival a világ dolgait... (Utóbbi mondatomra is vonatkozik, hogy akinek nem inge, ne vegye magára!) Na szép napot mindenkinek!”
 • 12. nüs 2010. december 14. 20:22
  „Ossza az észt a sok okostojás, akik hegyet és természetet maximum képeslapon láttak :D”
 • 11. csabrab 2010. december 14. 19:15
  „Sok okostojás,Ti jártatok a Batognica csúcson,hogy ilyen becsmérlő és lenéző sorokat írtok?Aki járt,az tudja,ezen a helyen bármi megtörténhet felszereléssel és anélkül is.Menjetek el egyszer Ti is hegyi túrára,majd utána lehet itt a fórumon beszélgetni....”
 • 10. dr73 2010. december 14. 17:42
  „Aki ilyen terepen mozog az ne csodálkozzon.”
 • 9. annobon 2010. december 14. 13:11
  „8-hoz: senki nem gágog. Ilyen troll hozzáállással és semmi mondanivalóval nem kellene itt vigéckedni! Semmi bajom sem a hegymászókkal, sem semmilyen extrém sportot űzőkkel. Sőt, még tisztelem is őket a magam módján. De a felelőtlenség minden formáját elutasítom, főleg ha az az illető életébe kerül. Minden embernek alapvető joga van az élethez és a testi épségének megőrzéséhez. Ennyi, szvsz kár tovább ragozni...”
 • 8. tejfelesszájú 2010. december 14. 12:35
  „<moderálva..>
  mi közötök hozzá hogy a hegyeket járja?
  tudta a kockázatokat ennyi
  ezzel az erővel ha elüt az autó, akkor lehet ....., hogy minek mész az utcára?
  már megint alacsony a kerítés”
 • 7. annobon 2010. december 14. 12:05
  „5-höz: nos csak az egészséges vita kedvéért. Ha autóba ülsz, és nem viszel magaddal pótkereket, defekt esetén leragadhatsz az út mentén. Vagy: ha a repülő felszáll és a pilóta nem ellenőrzi az üzemanyagszintet, akkor lehet hogy az Atlanti óceán felett fog éppen kifogyni. Vagy: nem tudsz lovagolni, de kemény legénynek érzed magad és a ló ledob, akkor ki a hibás? Itt éppen ez történt: "nem volt náluk a jeges meredeken elengedhetetlen jégcsákány és hágóvas." Ennyi! Maximális felelőtlenség volt részükről. Itt nem az a kérdés, hogy ki hogyan fog meghalni (pl. sok zsíros kaját eszik és a végén nem bírja szíve), hanem, hogy a fenti dolog elkerülhető lett volna és az illető "ráért" volna meghalni, mondjuk 35 év múlva keringési elégtelenség következtében...”
 • 6. moose 2010. december 14. 11:34
  „na egy S betű meg kimaradt.”
 • 5. moose 2010. december 14. 11:30
  „Okoskodás már megint. Ha autóba ülsz, meghalhatsz. Ha repülőre, ott is. Ha leesel bicikliről , vagy lóhátáról, akkor is meghalhatsz.. Aki pedig a tv előtt ül és zabálja a töménytelen nehéz kaját az is előbb utóbb meghal . És az is aki alkoholista.De ha választani lehetne, inkább egy hegyen halok meg, mint egézségügyi problémában vagy autóbalesetben.”
 • 4. annobon 2010. december 14. 10:50
  „Bocs az egyesben moderálva lettem, jogosan. Mondjuk a kipontozott és eredetileg f betűvel kezdődő szócska helyére azt írjuk be, hogy "különb".”
 • 3. Madarász 2010. december 14. 10:37
  „Ezek nem normálisak! És még csodálkoznak, hogy lepottyannak...”
 • 2. feri23 2010. december 14. 10:09
  „Mi a .....mászik hegyet.ilyet nem tudom sajnálni....”
 • 1. annobon 2010. december 14. 10:09
  „"a magyarok nem voltak megfelelően felkészülve a téli hegyvidéki túrára, gyakorlatilag csak botokkal és hótalpakkal indultak útnak, nem volt náluk a jeges meredeken elengedhetetlen jégcsákány és hágóvas sem" Nagyfokú felelőtlenség! Miért gondolja némely hazánkfia, hogy "...... gyerek" másoknál??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elengedte az óvodás túszokat a karddal felfegyverzett fiú

Órákon keresztül több kisgyereket és egy óvónőt fogva tartott hétfő délelőtt egy 17 éves, kardokkal… Tovább olvasom