Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kíséret: még a yorki hercegnőnek sincs ingyen

A leányának biztosított rendőrségi kíséret és a ferihegyi luxusváró költségeinek megtérítését kéri a yorki hercegnőtől a magyar kormány.

A Köztársasági Őrezred szóvivője értetlenül áll a Mail on Sunday cikke előtt

Értetlenül áll Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője a Mail on Sunday nevű brit bulvárlapban megjelent, a yorki hercegnő leányának budapesti látogatásáról szóló cikk előtt, amelyben - mint a szóvivő elmondta - valótlant idéztek tőle, ő ugyanis nem nyilatkozta azt a lapnak, hogy nem volt könnyű a 21 éves Beatrix hercegnővel.

Gálik Viktória az MTI-nek vasárnap elmondta: jelen pillanatban még az sem tisztázott, hogy egyáltalán a Köztársasági Őrezred védte-e a yorki hercegnő leányát, hiszen rengeteg biztosítási feladatban vesznek részt. Arról, hogy ennek a feladatnak a végrehajtásában részt vállaltak-e, hétfőn tud tájékoztatást adni.

A Mail on Sunday-ban megjelentek szerint a leányának biztosított rendőrségi kíséret és a ferihegyi luxusváró költségeinek megtérítését kéri a yorki hercegnőtől a magyar kormány.

A 21 éves Beatrix hercegnő - II. Erzsébet királynő unokája, András yorki hercegnek, az uralkodó másodszülött fiának és a tőle már régen elvált Sarah Fergusonnak a nagyobbik leánya - tavaly szeptemberben vakációzott Budapesten.

A konzervatív irányultságú vasárnapi brit bulvárlap értesülése szerint a magyar hatóságok - az egyéb tartozásai miatt már bírósági eljárással is fenyegetett "Fergie" számára "kínos módon" - a brit külügyminisztériumnak küldték az "ezer fontot valamivel meghaladó" (több mint 300 ezer forintos) számlát.

A Mail idézi Gálik Viktóriát, a Köztársasági Őrezred szóvivőjét, aki az írás szerint elmondta: kollégái "emlékeznek Beatrixra ... nem volt könnyű vele, mivel sokat morgolódott".

Gálik Viktória ezzel kapcsolatban az MTI-nek hangsúlyozta: "hogy morgolódott-e egy védett személy, vagy nem, ez szakmai szempontból teljesen irreleváns. Ilyet egyáltalán nem mondanék szóvivőként, még akkor sem, ha így lenne, ahogyan a biztonsági tisztek sem, mert ezzel a szakma egyik legalapvetőbb szabályát szegnék meg".

Előzmények - Kíséret: még a yorki hercegnőnek sincs ingyen

A 21 éves Beatrix hercegnő - II. Erzsébet királynő unokája, András yorki hercegnek, az uralkodó másodszülött fiának és a tőle már régen elvált Sarah Fergusonnak a nagyobbik leánya - tavaly szeptemberben vakációzott Budapesten - írta a Mail on Sunday.
.
A konzervatív irányultságú vasárnapi brit bulvárlap értesülése szerint a magyar hatóságok - az egyéb tartozásai miatt már bírósági eljárással is fenyegetett "Fergie" számára "kínos módon" - a brit külügyminisztériumnak küldték az "ezer fontot valamivel meghaladó" (több mint 300 ezer forintos) számlát.

Az alattvalók körében csak Beaként emlegetett ifjú Beatrix hercegnő világkörüli utazást tett 2007-2008-ban, egyetemi tanulmányai megkezdése előtt, és csak a napi 24 órás Scotland Yard-őrizet becslések szerint 250 ezer fontjába került a brit adófizetőknek - írta a Mail.

A lap értesülése szerint a magyar hatóságok által benyújtott számla több mint felét annak a rendőrségi kíséretnek a költségei teszik ki, amelyet Beának biztosítottak a repülőtérről a városközpontba vezető úton. A fennmaradó rész a hercegnő által igénybe vett repülőtéri VIP-váró díja.
A Mail idézi Gálik Viktóriát, a Köztársasági Őrezred szóvivőjét, aki az írás szerint elmondta: kollégái "emlékeznek Beatrixra ... nem volt könnyű vele, mivel sokat morgolódott".

A lap szerint "nem világos", hogy a Scotland Yard-testőrök helyett miért a magyar rendőrség biztosított kíséretet Beatrixnak Budapesten.

Lehetséges, hogy az udvar hozta ezt döntést az adófizetők pénzének kímélése végett, miután egyre több bírálat éri a királyi család világjáró tagjainak hatalmas őrzési költségeit - áll a cikkben.

A brit külügyminisztérium a Mail szerint megerősítette, hogy kapott egy számlát Beatrix budapesti kirándulása után. A számla azért érkezett először a budapesti brit nagykövetsége, onnan pedig a minisztériumhoz, mert a magyar hatóságok "nem tudták, hogyan lehet elérni a hercegnőt".
A londoni magyar nagykövetség arról tájékoztatta a lapot, hogy a képviseletet előzetesen nem értesítették az utazásról.

A Buckingham-palota csak annyit közölt: Beatrix hercegnő ez idő szerint nem lát el hivatalos feladatokat a királyi család nevében, budapesti látogatása magánjellegű volt, amelyre közpénzekből nem költöttek.

Bea édesanyjának, Sarah Fergusonnak más tartozásokkal is problémái támadtak. A múlt héten került nyilvánosságra, hogy "Fergie" ellen egy könyvelőcég, egy ügyvédi iroda és egy fotóügynökség is keresetet nyújtott be összesen több mint 20 ezer font kifizetetlen számla miatt.
A yorki hercegnői címét továbbra is viselő Sarah Ferguson szóvivője közölte, hogy a hercegnő pénzügyeivel "nincs semmi baj", és a tartozásokat már kiegyenlítették.

Olvasóink írták

  • 2. Jerry 2009. szeptember 07. 09:51
    „Szerintem itt igen csak hibázott a Magyar Királyi őrezred.Tájékozódni kellett volna, hogy a Beácska milyen célból jön kis hazánkba.Ugyanis magánlátogatása esetén, mint ami egy diáklány vakációja, nem jár neki a hivatalos testőrség,rendőri felvezetés.Ez csak akkor, ha állami meghívásra, hivatalos útra jön. Nem kellett volna az őrezrednek hasra esni a kislány megérkezésekor, akit még saját hazájában sem ajnároznak.Úgy tudom, Madonna fizetett a kíséretért,ennek benne kell lenni a koncert lebonyolítási szerződésekben. Amennyiben nem igy volt, nagy hibát követtek el. Egyébként nem ez lenne az első eset, hogy a közt.őrezred milliomos csemeték őrzésére pazarolja az adófizetők pénzét.”
  • 1. info2009* 2009. szeptember 06. 21:25
    „Mindket leanyzo ingyenelo, egyik partirol a masikra rohangalnak. Mindket szulo allandoan utazik (munka helyett). Milyen jo nekik. Kivancsi vagyok, hogy Madonna rendori kiseretet Madonna fizette, vagy megy a szamla neki is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politizálásra bátorította a pápa a keresztényeket

Politikai elkötelezettségre bátorította a keresztényeket XVI. Benedek pápa vasárnap a Viterbóban… Tovább olvasom