Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kereskedőkre lőttek az amerikaiak

Kereskedők bárkájára lőtt rá egy amerikai hadihajó legénysége a Szuezi-csatorna bejáratánál Egyiptomban - jelentette az AFP kedden.
A Global Patriot hadihajó a Szuezi-öbölben várakozott, hogy átkelhessen csatornán a Vörös-tengerről a Földközi-tengerre. Az egyiptomi kereskedők úgy érezték, hogy ez megfelelő alkalom arra, hogy portékáikat felkínálják az amerikai hajó legénységének. Az amerikaiak azonban nem nézték jó szemmel a bárka közeledését, és tüzet nyitottak. A golyók egy embert megöltek, két másikat pedig megsebesítettek. Egyiptomban a tengereken és a Níluson is bevett szokás, hogy a kereskedők csónakjaikkal a turistahajók mellé soroljanak be, majd alkudozás közepette nylonzacskókban átdobálják az árut. Az incidenst egyelőre nem kommentálta a kairói amerikai nagykövetség.

A Szuezi-csatorna rendkívül fontos vízi út a hajók számára: az átjárót rendszeresen használják az amerikai katonák iraki utánpótlására is. A Cole hadihajó elleni, 2000-ben történt jemeni támadás óta az Egyesült Államok különösen ügyel arra, hogy semmilyen úszó eszköz ne közelíthesse meg hajóikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az al-Kaida támadásától tart a német titkosszolgálat

A német titkosszolgálat attól tart, hogy észak-afrikai szélsőségesekkel erősít az al-Kaida… Tovább olvasom