Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ihatnának egy keveset az autósok, ha lenne pénz szondákra

Egyelőre nem engedélyezik az alkoholfogyasztást az autósoknak Ukrajnában, mert az illetékes főhatóságnak nincs pénze a véralkoholszintet mérő alkoholszondák beszerzésére.
Az ukrán állami közlekedés-felügyelet az eddigi nulla tolerancia helyett 0,3 ezrelék véralkoholszintet engedélyezne a gépkocsivezetők számára már a közeljövőben. Jóllehet a korábbi jelentésekkel ellentétben az egészségügyi tárca nem ellenzi a kezdeményezést, annak megvalósítása rövid határidőn belül mégsem lehetséges, mert a belügyminisztérium jelenlegi költségvetésében nincs pénz a több mint 30 millió hrivnyába (kb. 900 millió Ft) kerülő alkoholszondák beszerzésére – írta kedden a liga.net ukrán üzleti hírportál.

A jelentés szerint a belügyminisztérium a közeljövőben nem fogja tudni előteremteni a korszerű, mobil narkológiai laboratóriumok beszerzéséhez szükséges forrást sem. Márpedig a gépkocsivezetők számára bizonyos mennyiségű alkohol fogyasztását engedélyező újítás csak a megfelelő anyagi-műszaki és módszertani bázis megléte esetén vezethető be – állítja az ukrán belügyminisztérium kollégiumának nyilatkozata. E szerint a közlekedés-felügyelet vezetésének álláspontja nem más, mint a meglévő közlekedési jogszabályok tökéletesítésére irányuló szándék.

Az ukrán közlekedés-felügyelet által bejelentett másik újítás viszont lehetővé teszi, sőt biztatja is az autósokat, hogy SMS-üzenetben panaszolják be a központnak a közlekedési rendőrök törvénytelen intézkedéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szex-fogadási botrány a haditengerészetben

Nyugtalanítónak nevezte kedden az ausztrál miniszterelnök azt a hírt, hogy a haditengerészet… Tovább olvasom