Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Húsz év börtön a kínai maffiaper fővádlottjának

Vincent Vu-t emberrablástól csalásig összesen hét vádban talált bűnösnek a kantoni bíróság.
Az 56 éves Vura, akinek komoly üzleti érdekeltségei voltak a gyümölcskereskedelemben és az ingatlanfejlesztésben, gyújtogatást, kaszinóüzemeltetést és lőszergyártást is rábizonyítottak. Az ítélet indoklásában megállapították, hogy vállalatával bűnszövetkezetét fedezte. Halmazati büntetésként még 500 ezer jüan (17,8 millió forint) pénzbírságot kapott, és 200 millió jüanra (7,1 milliárd forint) értékelt vagyonától is megfosztják.

Családtagjai szerint Vincent Vu bátyja és üzleti versenytársai érték el a súlyos büntetés kiszabását, mégpedig a hatóságok lefizetésével, koholt vádakkal. Azt is állítják, hogy a Vura nézve terhelő tanúvallomásokat erőszakos módon kényszerítették ki. Utóbbit a bíróság visszautasította, de azt megerősítette, hogy a nyomozóhatóság követett el apróbb eljárási szabálytalanságokat.

Vu a helyszíni beszámolók szerint rövidre nyírt hajjal, rabruhában, csuklóján bilincsben hallgatta végig az ítéletet. A férfi igazságtalannak nevezte az ítéletet és kijelentette, fellebbezni fog az ellen, és külön panaszt is benyújt a legfelsőbb bírósághoz. A további 33 elítéltből is sokan jelezték, hogy szintén fellebbeznek.

A kínai állami médiában maffiaperként emlegetett ügy bírósági meghallgatásai februárban kezdődtek és körülbelül másfél hónapig tartottak. Az állandó hongkongi tartózkodási engedéllyel rendelkező Vu hazatérési dokumentumokkal érkezett Kína szárazföldi részébe, és kínai állampolgárságáról sosem mondott le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégett a föld légkörében a meghibásodott orosz rakéta

Előzetes értesülések szerint roncsok nem hullottak vissza a Földre. Tovább olvasom