Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Halott gyerekek mellett zavartalanul strandoltak

Olaszország - Két roma lány holtteste hevert egy olasz strandon legalább egy órán át, csupán törülközőkkel takarták le őket.
A strand közönsége szenvtelenül napozott tovább, pár méterre csak a 12 éves Christina és a 11 éves Viola holttestétől. Közömbös olaszok, súlyosbodó romaügy.

A két rokon unokatestvér további két társával együtt nem sokkal korábban még kéregetett a tengerparton.

Közömbösség: a két lány törülközővel letakart holtteste mellett pár méterre napoznak nyugodtan a strandolók.
Közömbösség: a két lány törülközővel letakart holtteste mellett pár méterre napoznak nyugodtan a strandolók.

Sok olaszban mélyen gyökerező előítéletek élnek a romákkal szemben, még az sem izgatja őket, ha a szemük előtt halnak meg.
Sok olaszban mélyen gyökerező előítéletek élnek a romákkal szemben, még az sem izgatja őket, ha a szemük előtt halnak meg.

A két lány esete rávilágít a roma fiatalok drámai helyzetére.

Robert Maroni korábban is felhívta magára a figyelmet az illegális bevándorlókkal kapcsolatos fellépésekkel kapcsolatban.

Maroni ujjlenyomatos felvetése az EP-ben is nagy port kavart. Az EP-képviselők felszólaltak a tervezet ellen.

A napokban Járóka Lívia, roma származású magyar EP-képviselő viszont védelmébe vette az olasz ujjlenyomat-rendeletet.

Az előző hónapban Roberto Maroni belügyminiszter egy olyan javaslattal állt elő, hogy az összes Olaszországban élő roma fiatalt és gyerek ujjlenyomatát rögzíteni kell. Maroni azzal indokolta a javaslatát, hogy így meg lehetne fékezni azt, hogy a roma szülők a gyerekeiket koldulni küldjék ahelyett, hogy iskolába járatnák őket.

A tragédia Torregaveta strandjánál történt, Nápolytól északra. A tanúk elmondása szerint a lányok csecsebecséket akartak eladni a fürdőzőknek és kéregettek. Ezután a tengerbe szaladtak.Az olaszok rezzenéstelen arccal nézik, ahogy elviszik a két lány holttestét.
Az olaszok rezzenéstelen arccal nézik, ahogy elviszik a két lány holttestét.

Egy tanú elmondta, a vízbe senki nem merészkedett bele, csak a négy lány. Rövidesen a nagy hullámok miatt bajba is kerültek a lányok. A strandolók csak az után vették észre, hogy a lányok bajban vannak, hogy sikoltozni és segítségért kiabálni kezdtek. Néhányan a segítségükre siettek, de kettejüket nem sikerült megmenteni, amire a vízből kihúzták őket, már halottak voltak. A testeket ott hagyták a parton, törülközőkkel letakarták, aztán mindenki visszament focizni és napozni. A holttesteket egy jó órával később szállították el.

"Nagyon szürreális kép volt. Tipikus olasz tengerpart, családok együtt élvezik a napsütést, és pár méterre tőlük két, törülközővel letakart gyerek holtteste fekszik. Az embereket egyáltalán nem érdekelte, hogy mi történt." - mondta a tanú egy olasz tévécsatornának.

A nápolyi partiőrség szóvivője elmondta, hogy a gyerekek a Nápoly melletti Giulianoban lévő táborból származnak, ahonnan vonattal érkeztek Nápolyba. Ezt onnan tudják, hogy bejelentést kaptak arról, hogy az állomáson is kéregettek a lányok. "Ezután a lányok a strandra mentek, emléktárgyakat akartak eladni a fürdőzőknek és kéregettek tőlük is, aztán a tengerbe is bemerészkedtek. Sajnos ketten közülük megfulladtak a vízben. A helyszínen megállapítottuk, hogy már nem tudunk mit tenni. Egyszerűen hívtuk a halottszállítókat és megszerveztük az elszállításukat. Amíg a halottszállító autó megérkezett, valaki letakarta a testeket törülközőkkel."

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. ea 2008. augusztus 01. 15:34
  „Döglene meg a az összes roma!kár hogy csak ketten voltak”
 • 42. mókuci 2008. július 31. 13:26
  „Maximálisan egyetértek "lehelke" hozzászólásával, mert mindenhol azt halljuk, hogy szegény "romák" ilyen-olyan nehéz helyzetben vannak. Kérdem az örmény, a német, a szlovák stb kisebbséget, nemzetiséget miért nem a saját anyanyelvén nevezzük azoknak akik. Én elhiszem, de a cighányok, mert nevezzük csak őket magyarul cigányoknak nem pedig romáknak azok mit tesznek le az asztalra? Semmit, legfeljebb a tenyerüket, hogy hol van már a segély!”
 • 41. móri lászló 2008. július 31. 09:43
  „Kényelmetlen, kellemetlen kérdéseket kellett feltennem, első mérgemben. Ellenben sem gyűlöletkeltés, sem uszítás sem személyiségjog sértsés, de még különösebben obszcén kifejezés sem volt a hozzászólásomban, mégis moderálva lett. Na mégis csak valamibe beletenyereltem kedvesz szerkesztő, ill. moderátor?
  Eddig sem voltam elragadtatva ettől a laptól, megígérem ezután már ki se nyitom többet semmilyen formában.”
 • 40. Icsi 2008. július 31. 08:38
  „" A két lány esete rávilágít a roma fiatalok drámai helyzetére"-Miről beszél? Ebben a közömbös világban teljesen mindegy, hogy ki vagy és milyen a bőröd színe, ha összeesel az utcán ott halsz meg!
  Elmennek melletted!
  Amúgy a romákat meg nem kell annyira félteni!Most leszámítva ezt a szomorú esetet!”
 • 39. Jakab Janos 2008. július 31. 00:30
  „Kedves hozzaszolok. Regota olvasom az egymasnak ellentmondo velemenyeket. Azt amit a ciganyok muvelnek az mindent felulmul.
  Ennel mar csak az aljasabb, hogy ezt a magyar kormany elturi, sot segelyekkel tamogatja a bunozoket. A becsuletes dolgozo
  emberekbol meg rasszistat, fasisztat akarnak csinalni. (lasd Kisalfold elozo cikkeit) Attol tartok, hogy itt
  arra megy ki a jatek, hogy az allam, mint eroszakszervezet nem akar vagy egeszen fenti utasitasra nem csinalhat rendet.
  MO-on a teljes kaosz szitasa a kormanyprogram. Gazdasagilag mar regen tonkrevagtak az orszagot. Most a fasisztazassal
  erkolcsileg nullazzak le a becsuletes dolgozo reteget. Ennek egy szerves resze, a ciganyok rauszitasa a lakossagra. A tobbi csak ido kerdese.
  Konyorgom, vegye mar eszre valaki, hogy MO-ot egy olyan csapdaba rangatjak bele, ahonnan mar csak a "nagyszeru halal" a
  kiut. A rendszervaltozas ota minden forgatokonyv szerint tortenik. MO-ra ezt a szerepet osztottak ki.”
 • 38. kutykurutty 2008. július 30. 23:03
  „Nem tudom mit vagytok úgy oda. 2 büdös cigány megdöglött. Abban a pillanatban hogy megdöglöttek született helyettük 200 a világon. Ez a kisebbség duma meg már nagyon fárasztó. Mitől kisebbség? LEHET HOGY MAGYARORSZÁGON KEVESEBB ROMA VAN MINT MAGYAR (még egy rövid ideig), DE HA A VILÁG LAKOSSÁGÁHOZ KÉPEST NÉZZÜK AZ ARÁNYOKAT, AKKOR DOBOGÓS HELYEN ÁLLNAK.”
 • 37. Cigányellenes 2008. július 30. 22:03
  „A cigók ingyen lakást kapnak, állandó segélyben részesülnek, fényes nappal a nyílt utcán megtámadnak járókelőket, halál rájuk!!!!!! A Magyar ember pedig aki dolgozik rendesen, mit kap az államtól? Mindenhonnan elutasítják, mert nem cigó. Ennek az országnak a dolgozó emberekre nincs szükségük, csak a léhűtő útálatos cigókra. Akkor csak segítsék a naplopókat ők majd szebbé teszik ezt az országot. Én amint lehet, itthagyom ezt a szemétdombot és még több sorstársammal együtt külföldön boldogulunk, mert ott a dolgozó embereket megbecsülik, nem úgy mint itt!!!!”
 • 36. Magyari 2008. július 30. 20:39
  „Minél többet foglalkozik a liberális média a cigányokkal, annál többen kezdik megutálni őket! Végül is jó ez így... A mostanában nyilvá-
  nosságot kapott darabolós gyilkosok is cigány fiatalok voltak, a
  mentősöket folyamatosan bántalmazó egyének is a kissebbséghez
  tartoznak! Csak a bolondok gondolják úgy, sajnáljuk meg őket!
  Komolyan mondom: a romák jobban utálják a Magyarokat, mint mi
  őket! Tehát nekünk van szügségünk ombudsmani védelemre!!!”
 • 35. lehelke 2008. július 30. 19:43
  „Aromak sajat maguknak koszonhetik meg ,hogy szinte a vilagon mindenutt kozombossek lesznek vekuk szembe. Az OLASZTARSADALOM SEM AKARJA ELTARTANI MAR OKET(SEGELYEZES,ELEMEZES,INGYEN LAKAS) EZZEL SZEMBEN A ROMAK MIT ADNAK ?!! USD A MAGYART!( SZOGI LASZLO TANAR UR ESETE !!!) TANART,ORVOST,MENTOST, DIAKOKAT, OREGEKET VERNEK !!!!!!!! NAP-MINT NAP ! DOLGOZNI NEM AKARNAK!! GYEREK GYARTAS MINDENUTT! LASD!11 EVES ROMA LEANY SZULT !!!GYILKOLNAK!! LOPNAK !!! MINDENUTT AHOVA BERAKJAK EUROPA SZERTE A LABUKAT IRTOZNAK TOLUK !!! LASD! FINNORSZAG,SVEDORSZAG,AUSZTRIA,OLASZORSZAG.NEMETORSZAG,SVAJC.CSEH,SZLOVAKIA,MAGYAR ORSZAG ! MEGUTALTATTAK MAGUKAT MINDENHOL, ES EZ EGY HOSSZU FOLYAMAT, AMIT NEM LEHET MAR ELTURNI !! LASD!!OLASZORSZAGBAN BEVETETTEK A KAYONASAGOT ELLENUK! MINDENUTT RENDOROK CIRKALNAK !! EGY OLSZKISBABAT LOPTAK KI AZ ANYJA KEZEBOL!! AZOTA AZ OLASZOK ILYENEK !! EN PEDIG EGYETERTEK AMIT CSINALNAK AZ OLASZOK ,ES MINDEN MAS ORSZAG ! A SZERBEKNEL IS KUSS A NEVUK ! OTT CSAK IS A KULVAROSOKBAN TURIK EL OKET ! HA LOPNI AKAR A SZERBTOL, AKOR KINYIRJAK A SZERBEK !!!! TANULJUNK !!!!!! A ROMA NEM AKAR SEHOL BEILLESZKEDNI, CSAK ELOSKODNI !!! MAR CANADA ES AZ USA-BA SE TEHETIK BE A LABUKAT !!!!!”
 • 34. bbad 2008. július 30. 18:19
  „Remek Kisalfold-átlagszínvonalú cikk. Kis gyűlöletkeltés egy hetekkel korábban történt eset kapcsán. Ha az újságban is lejött osztrák-gázolt cikkben az osztrák helyett mindenhová cigányt írtak volna... (jön az ombuccman, meg kitudja mi még-egyébiránt jogosan)”
 • 33. Lilali25 2008. július 30. 18:07
  „1989.Julius 31.Balatonalmadi
  Elsö csaladi egynapos nyaralasra indultunk gyönyörü,meleg nap igazi fürdöi nap.Akkor 7 eves voltam.Apukammal es ismeröseinkkel egy vizibiciklivel mentünk,apukam azt mondta mindjart jövök lebukok par percre es a par perc utan mar csak lebegett a viz felszinen.Kihuztak de mar halott volt.Az emberek odajöttek hozzam mert akkor 7 eves voltam es sirtam sikongattam ami ugye normalis es megnyugtattak hogy nem lesz semmi baj apukamat csak beviszik a korhazba es meggyogyitjak.Mikor hatraneztem takartak le fekete nejlonnal? Nem tudom mi volt az azt sem tudom meddig vartunk.
  A lenyeg senki nem ment el söt sokan hozzank leptek es megprobaltak megnyugtatni rengetegen voltak.
  Utana mintha mi sem törtent volna fürödtek tovabb stb.En nem is vartam el illetve most felnöttkent a cikket olvasva eszembe sem jutott volna meg igy visszagondolni is hogy valakinek is mennie kellene.Ez a mi problemank volt Ök sajnaltak minket de többet nem tehetettek Ök sem.
  Mindenesetre az hogy valaki cigany roman vagy akarmi akkor is gyerekek voltak.Es halottak.
  De megmondom öszinten en nem birtam volna nyugodtan ott maradni tovabb es tenni mintha semmi nem törtent volna.”
 • 32. pan.cser 2008. július 30. 17:55
  „Miért mit csinálhattak volna? Megpróbálták őket megmenteni, megtettek mindent amit lehetett. Ha romákkkal valami történik akkor mindig mindenkit el kell marasztalni. Most már az olaszok tyúkszemein taposnak liberálisaink, de ebből nem tudnak pecsenyét sütni. Miért nem a felelőtlen roma szülőket íteljük el? Ja azokat meg sem szabad említeni, dolgoztak!”
 • 31. Egy Ember 2008. július 30. 17:43
  „BD!

  ez valóban tragédia!

  DE AZ IS AMIT TE ÍRSZ!

  TE AGYAMENT!!!! - TE TRÓGER!!!!!!”
 • 30. Egy Ember 2008. július 30. 17:41
  „IGEN EZ VALÓBAN MEGDÖBBENTŐEN HANGZIK.

  EZ ÍGY AZ EMBERI NORMÁKAT SÉRTI.

  DE A LÉNYEGET TEKINTVE, MI A KÜLÖNBSÉG AHHOZ KÉPEST, HA ELMENTEK VOLNA EGY MÁSIK STRANDRA, VAGY TÁVOLABB MENTEK VOLNA, HOGY NE LEGYENEK LÁTÓTÁVOLSÁGBA??? AZ ELFOGADHATÓ LENNE?? - VAGY MIT KELLETT VOLNA TENNI AZ EMBEREKNEK???”
 • 29. BD 2008. július 30. 17:23
  „"Nem csodalkozom rajtatok mert magyarok vagytok.Mindent elmond rolatok a tortenelem,ahol ugyan ugy elarultatok a hazatokat,mert seggny.... vagytok." Hát Te Ki vagy Mi vagy? Ez azért érdekelne... Gondolom, Te azért büszke hazafi vagy a saját nemzeted tagjai között, akik vélhetően nagy történelmi tetteket hajtottak végre büszke fővel, sárfoltok nélkül becsületükön.
  Amúgy meg szerinetm bőrszíntől és származástól függetlenül minden értelmetlen halál tragédia.”
 • 28. mtt 2008. július 30. 17:13
  „ez szerintem nem roma kérdés, kár is belőle azt csinálni. Sajnos az egyre rohanó világunkban itt mutatkozik meg, milyenek is vagyunk igazán. Egyébként ez nálunk is így lenne, ha ilyen eset történne. Azonnal nem szállítanák el a testeket. Tudomásom szeritn a halál baállta után legkésőbb 2 órával kötelesek szállítani. A másik felvetés meg csupán emberség kérdése, amire mindannyian csak magunk lelkiismerete szerint tudunk válaszolni.....Ugye?”
 • 27. Fortuna54 2008. július 30. 16:52
  „2006-ban alsoorson egy idosebb holgyet hoztak ki a pattra.
  Ott eleszgettek tobb mind egy oran at,kozben meghalt.
  Egy ideig neztek,es mindenki vissza ult unot arcal a helyere.
  SENKI NEM IMADKOZOT.Valoban holvoltak a szulok?”
 • 26. orgona 2008. július 30. 16:49
  „Eddigi hozzaszolasokbol az 1-nek es a 13-nak volt normalis,ertelmes magyarazata e temahoz!”
 • 25. shatabox 2008. július 30. 16:38
  „detom-nak!
  Lehet hogy hulye hozzaszolasom volt de nem embertelen.
  Gondolkoztal azon hogy veled is tortenhet valami baj es az emberek elmennek melletted mintha misem tortent volna.Barkivel megtortenhet nefeletsd el!”
 • 24. detom 2008. július 30. 16:24
  „24:Miért te mi vagy? Igen hülye hozzá szólásod volt de párod lehet a 23 is. Mit kell ezen lamentálni hogy bele fulladtak a vízbe!Kit érdekel?Engem nem meg szerintem másokat sem nagyon.
  FG : Honnan veszed te hogy milyen tenger part volt? Áruljad már el!Ha olyan tehetős vagy akkor miért a Balatonra jársz? Nem ártana neked sem Firenzébe menned hátha téged is megtámadnának de remélem akkor jól helyben hagynak!!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett hágai börtönébe Karadzsics

Hollandia - Szerda hajnalban megérkezett Hága melletti börtönébe Radovan Karadzsics, háborús bűnökkel vádolt volt szerb vezető. Tovább olvasom