Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

G20: Szankciók az adóparadicsomok ellen

Megzabolázzák az adóparadicsomokat és a szabályozásokon kívül eső offshore-cégeket.

Szankciók várnak azokra az adóparadicsomokra, amelyek nem hajlandók információkat megosztani más országokkal. Ezt tartalmazza az a tervezett megállapodás, amelyről a G20-as országok politikai vezetői tárgyalnak Londonban - közölte csütörtökön Stephen Timms brit államminiszter.

"Lesz egy lista azokról az országokról, amelyek megtagadják az együttműködést. Amit megvitatnak most a vezetők, az az időzítés. A banktitkok korának vége" - közölte az államiniszter újságírókkal.

Az európai politikai vezetők a tanácskozáson aggodalmukat fejezték ki Kína jelenlegi hozzáállása miatt. Az ázsiai nagyhatalom ugyanis egyelőre ellenzi a tervnek azt a részét, hogy hozzák nyilvánosságra az adózással kapcsolatos-információk megosztását megtagadó országok nevét. Stephen Timms azt mondta, hogy a G20-as országok vezetői figyelemre méltó módon indították ennek az ügynek a kezelését, amikor egyöntetűen egyetértettek az adóparadicsomok és a szabályozásokon kívül eső offshore-cégek megzabolázásában. Az államiniszter ugyanakkor hozzátette: hosszú az út, mire mindez magvalósul.

G20: Meghalt egy tüntető Londonban

Összeesett és meghalt egy férfi Londonban a G20-as országok csúcstalálkozóját megelőző tüntetésen szerdán - írta az AFP hírügynökség csütörtökön.


Az egyelőre nem tisztázott, hogy mi okozta halálát. Annyi biztos, hogy a brit főváros üzleti negyedében, az Egyesült Királyság jegybankja (Bank of England) környékén demonstrálók megsérültek, amikor összetűzésbe keveredtek a kordonok mentén álló rendőrökkel.Rendőrségi források szerint a férfi halálát valószínűleg egészségügyi problémák okozták, de erre csak a boncolás után derül fény. A biztonságiak a rendőrkordon mögé vitték az eszméletlen férfit, és megpróbálták újraéleszteni. Mentők ezután egy közeli kórházba szállították, ahol megállapították halálát. A rendőrség közölte, hogy azért kellett a rendőrkordon mögé vinni a férfit, mert a tüntetők palackokkal dobálták a biztonságiakat. Operatőrök viszont arról számoltak be, hogy látták, amint tüntetők futnak el a földön fekvő férfi mellett, akinek közelében rendőrök voltak.

G20- csütörtök

Mérvadó gazdasági fórumok óva intenek az illúzióktól a legnagyobb fejlett és fejlődő országokat tömörítő G20-ak csütörtöki, londoni csúcstalálkozójával kapcsolatban. A válságcsúcstól nem remélhetünk konkrét és azonnali intézkedéseket, és – Angela Merkel nyilatkozatát idézve – nem fogja megoldani a gazdasági válságot. A legtöbb, ami várható, hogy a "húszak" ellenőrizhető kötelezettséget vállalnak a válságintézkedések globális összehangolására, s mindenekelőtt a kereskedelmi és pénzpiaci protekcionizmus megfékezésére.

A londoni The Economist egyenesen úgy fogalmaz: a válságtalálkozó első számú feladata, hogy ne tetézze felesleges konfliktusokkal a globális válság okozta károkat.  A legsúlyosabb konfliktusforrást– mindenekelőtt az USA és az Európai Unió között - a  Financial Times birtokába került záródokumentumban máris sikerült kiiktatni:  a kommüniké nem tesz említést újabb, számszerűsített gazdaságélénkítő csomagokról.

Scotland Yard: Szívrohamban halt meg a tüntető

A Scotland Yard szerint szívrohamban, nem pedig a londoni rendőrök fellépése miatt halt meg egy tüntető a G20-as országok csúcstalálkozója idején megtartott demonstráción. A brit főváros rendőrsége csütörtökön azt közölte: a férfi összeesett és leállt a légzése, és amikor a rendőrség orvosai a segítségére siettek, megtámadták őket a tüntetők.A Scotland Yard szerint az orvosok megtisztították a férfi légutait, majd a rendőrségi kordon mögé vitték, ahol megpróbálták újraéleszteni. A londoni rendőrség szerint mind a rendfenntartókat, mind az orvosokat üvegekkel dobálták eközben a tüntetők.

A férfit, röviddel később egy kórházba vitték, ott azonban csak a halál beálltát tudták megállapítani. Hivatalos közlés szerint a tüntetésekben több rendőr és demonstráló megsérült, és összesen 86 embert vettek őrizetbe a rendfenntartók hatóság elleni erőszak, vandalizmus, rablási kísérlet, bombafenyegetés, és lőszerek birtoklása miatt. Eddig négy ember ellen emeltek vádat gyorsított eljárással - közölte a londoni rendőrség.

Legközelebb szeptemberben találkoznak a G20-ak vezetői

A gazdaságilag legfontosabbnak tartott 20 ország, az úgynevezett G20-as klub politikai vezetői szeptemberben New Yorkban tanácskoznak ismét. Ezt csütörtökön jelentette be a francia elnök. Nicolas Sarkozy a londoni csúcstalálkozó után közölte, hogy a szeptemberi új csúcsot az ENSZ közgyűlése után tartják meg.

Olvasóink írták

 • 11. obama 2009. április 05. 10:14
  „a vilag gazdasagi valsagot koszonhetjuk a zs idoknak hisz ok iranyitanak mindent, hitler rossz munkat vegzett,”
 • 10. elemér 2009. április 04. 05:08
  „Na mi az amiben megegegyeztek és fontos tudnivaló ? Az hogy az USA és Kina eggyütt fogják megoldani a világ gazdasági problémáit. Megeggyeztek abban hogy mindenki saját bankját irányitja és felügyelje, meg nagyobb koperáció egymásközt. Nem vállalt az USA felelösséget a világválságért, mert más bankok is a világon rizikóztak. Nem mondhatja az OTP hogy nem keresett lehuzásokkal amiröl nem tudott. Nehogy valaki azt képzelje hogy az amcsik hülyék. USA-nak fontos a kinai és ruszki koperáció politikai problémák megoldásában. Nélkülünk nincs haladás a világon, se gazdaságilag se politikailag. Remélem ezzel segitettem.”
 • 9. elemér 2009. április 03. 23:50
  „Persze hogy igénybe veszik a kölcsönöket. Elösször is örültek neki mint majom a farkának, mert kölcsönök nélkül az OTP már rég nem létezne. Soros megette volna.”
 • 8. elemér 2009. április 03. 21:32
  „Tulajdonképpen az egyedüli ujság hogy több pénzt kap az IMF amit kölcsönözhet. Kölcsönöket majd visszakell fizetni és ezért sokan nem is veszik igényben. IMF-feje mindig NY. Europai volt és azok érdekeit képviselte. A világbank viszont amcsi, és lehet hogy kinai lessz a következő elnök. Adóparadicsomokat legfeljebb listázzák de nemtudok szankciókrol. Ezt Kina ellenezte. Obama volt aki megmentette az OTP-t Sorostol az IMF kölcsönökkel, és a kinai jancsit és az Eu. ellenzéket megfőzte hogy szülessen valami. Egyébként lógo orral hazamehettek volna. Egyik csaj azt kérdezte Strasbourgban a sajtó konferencián tőle hogy tudja e magyarul barack a neve ? Azt mondta hogy ezt idáig nem is tudta.”
 • 7. pampus 2009. április 03. 06:12
  „Nem magyar véletlenül ez a véres fejű tüntető? Mert azok nem tudják, hogy nincs értelme az efféle tüntetésnek.”
 • 6. CsabaKiraly 2009. április 03. 01:05
  „Micsoda gyulolet eg annak a rendornek az arcan aki legkozlebb all a civilhez.”
 • 5. Zaraki_Kenpachi 2009. április 02. 09:48
  „Ezzel egyetértek, PaPa Te meg jobb, ha elülsz az alfeleden. A rendőrség dolga a rend fenntartása, bármilyen áron. És ne várd el, hogy egy családos rend őre, majd pucéran fog az utcakövek elé állni. Marha”
 • 4. lolita 2009. április 02. 09:44
  „Ha egy tüntetes bekesen zajlik akkor a rendörök nem avatkoznak közbe,erröl enyit beteg ember meg maradjon otthon akkor meg elhetne talan.Altalaban a fiatalsag naggya vonul fel varva a nagy veszekedeset erre vannak felkeszülve.”
 • 3. PaPa 2009. április 02. 08:35
  „Azért a Magyar rend őrök példátvehetnének mert nincs páncálba öltözve a rendőr valamint nincs si maszk a páncélsisak alatt de azt azért megtanulták, hogy a védtelen tüntetőket viperával kell megfélemliteni megverni. Felhívnám gergényi elvtárs figyelmét milyen is a vipera lehet látni a rendőrök kezében. Majd azért kiváncsi leszek a meghalt emberrel hogyan fognak elszámolni?”
 • 2. extradagadt 2009. április 02. 08:03
  „Tizenkettő egy ellen. Egész korrekt meccs.”
 • 1. Becsület 2009. április 02. 07:47
  „Volt már lelőtt villanyszerelő! Aztán kínos volt beismerni, hogy nem volt terrorista! Hát... kitudja most is! Talán jogos a népharag a 20 -al szemben, de főleg a csodálatos ,,zsenik" iránt, akik bankárok! Van bőr a képükön vastag. A rinocérosz társaság követeket küld, hogy megtudják hogy tettek szer ily vastag bőrre?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összecsapások Strasbourgban a NATO-csúcs előtt

Csaknem 100 tüntetőt vettek őrizetbe a rendőrök csütörtökön Strasbourgban, ahol pénteken kezdődik a… Tovább olvasom