Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Foglyul ejtette a randalírozó csürhét a benzinkutas, de a rendőrök nem értek oda időben

Egy bátor pénztárosnak sikerült csapdában tartania egy erőszakos bandát, ám csak rövid időre. Kénytelen volt elengedni őket, a birminghami rendőrök ugyanis túl elfoglaltak voltak ahhoz, hogy időben a helyszínre érjenek.


A 29 éves Malik Mahmood egy birminghami benzinkút alkalmazottja. Június 2-án egy társaság ment a benzinkúti shopba, és törni-zúzni kezdtek. Mahmood ekkor merész dologra szánta rá magát: magukra zárta az üzletet. Ezután telefonon segítséget kért a rendőrségtől. Amikor a banda csuklyát viselő tagjai rájöttek, hogy csapdában vannak, a készletet kezdték ledobálni a polcokról és megpróbálták betörni az ablakokat is. Több száz fontos kárt okoztak ez idő alatt.

A kutas több mint fél óráig tartotta benn az erőszakos bandát. Amikor a társaság segítséget hívott, és kívülről az ajtó kibontásával próbálkoztak, az alkalmazott már nem tudott mit tenni.

A randalírozók távozása után fél órával hívta vissza a benzinkutast a rendőrség, hogy most tudnának a bandáért menni. Azt mondták, hogy túl sok dolguk volt eddig, azért nem tudtak előbb a benzinkúthoz vonulni.

- Már nem először volt itt ez a csuklyás társaság – mondta Mahmood a Daily Mailnek. – Loptak, és rongáltak már korábban is, ezért határoztam el, hogy most nem hagyom, hogy megszökjenek. Először mondtam nekik, hogy távozzanak, erre elkezdtek kiabálni és az árut a polcokról ledobálni, szétszedni. Ekkor kapcsoltam be az ajtózárat és hívtam a rendőrséget. Az idő csak egyre telt, a banda egyre erőszakosabb és dühösebb lett, én meg egyre rémültebb. Féltettem az életemet. Közel fél óra után aztán megjelentek a barátaik és megpróbálták betörni az ajtót. Ekkor már nem tudtam visszatartani őket. Csalódott vagyok, hogy a rendőrség csak fél órával később jelentkezett, és akkor is csak telefonon kérdezték, hogy itt van-e még a randalírozó társaság. Úgy tűnt, hogy nem érdekli őket az eset.

Pritesh Pattni, a benzinkút tulajdonosa büszke az alkalmazottjára, aki megpróbálta megfékezni ezeket a "gengsztereket".

- Ez a társaság régóta súlyos károkat okoz számunkra, és nagyon elegünk van belőlük. Legalább ötszáz font kárt okoztak, összetörték az üzletet, egy csomó árut elloptak. A rendőrség pedig sajnos nem volt képes arra, hogy időben ideérjen, hogy tetten érhesse őket végre - mondta a tulajdonos.

A rendőrségi szóvivő a Daily Mailnek elmondta, hogy június 2-án, csütörtökön este segélyhívás érkezett hozzájuk egy benzinkútról, amely szerint a kút alkalmazottja bezárt az üzletbe öt randalírozó fiatalt. Mikorra a rendőrök kiérkeztek, a fiatalok távoztak az összetört ajtón keresztül. A rendőrség azóta felvette a tanúvallomást és összegyűjtötte a bizonyítékokat, valamint elkezdték a biztonsági kamera felvételeinek vizsgálatát.

„Nagyon sajnálom, hogy ezúttal nem sikerül teljesíteni a károsult elvárásait és a rendőrség saját magával szemben támasztott, magas szintű elvárásait sem" – tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 5. Julianusz 2011. június 11. 08:25
  „A sztrájkokkal vannak elfoglalva, meg a fenyegetéssel, mi az, hogy a fegyver az ő kezükben van. minél több balhét csinálnak, a saját hitelüket rontják, ami amúgy sincs. Gyurcsány ék hergelik őket most is a sztrájkra, mint anno szemeket kilőni. Pedig minél több balhé, annál kevesebb pénz kerül másra!!!! Ezt már egy kisgyerek is tudhatja, hogy Új bicikliért hisztizni, balhézni, ha a család rezsije is gongot okoz, értelmetlen, de ha még dühében az ablakot is kitöri, akkor még ételre sem kerül. Javaslom megérteni azoknak, akik így gondolkodna, balhézzunk, aztán majd adnak./mások kárára, a nincsból/”
 • 4. nils 2011. június 11. 03:01
  „Homárőrség, Pintérség, Sündőrség”
 • 3. nitrocircus 2011. június 10. 23:28
  „most nézem milyen értelmeset írtam:D szóval..3X-ra vették fel a telefont... sorry”
 • 2. betti1005 2011. június 10. 22:36
  „hehehe”
 • 1. nitrocircus 2011. június 10. 22:34
  „nálunk is sokszor elfoglaltak lehetnek, főleg a diszpécser. Nem olyan rég feltörték a garázsom és 3X vettél fel a telefont, pedig addig csörgettem minden alkalommal amíg abba nem hagyta a teló, minimum 30-40mp. Ha mondjuk üldözött volna valaki, hát elkapott volna:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás ölte meg a belügyminisztert Mogadishuban

Egy robbanás megölte a szomáliai belügyminisztert pénteken Mogadishuban. Tovább olvasom