Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Ferenc pápa első külföldi látogatásaként Brazíliába utazik

Az ifjúság képviselőivel, a börtönök és kórházak lakóival egyaránt találkozik Ferenc pápa a július 22. és 29. között tervezett brazíliai látogatásán.
Az ifjúság képviselőivel, a börtönök és kórházak lakóival egyaránt találkozik Ferenc pápa a július 22. és 29. között tervezett brazíliai látogatásán, amelynek keretében Rio de Janeiróban részt vesz a XXVIII. Ifjúsági Világtalálkozón, ezen kívül felkeresi az aparecidai Mária-szentélyt - hozták nyilvánosságra kedden a Vatikánban, ismertetve az utazás programját.

A fiatalok világtalálkozójának mottója a Máté evangéliumából vett idézet lesz: "Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!". A pápa jelen lesz a nyitóünnepségen, a keresztúti ájtatosságon, az Ifjúsági Világtalálkozó utolsó előtti napján tartott imavirrasztáson, illetve a szabadtéri záró misén, amelyre július 28-án, vasárnap kerül sor.

A hétnapos program legnagyobb része Rio de Janeiróban lesz, ahol a katolikus egyházfő az ifjúság képviselőin kívül börtönlakókat is meglátogat, kórházat is felkeres.

Egynapos látogatást tesz Aparecidában, ott felkeresi a Mária-szentélyt. Az aparecidai Szűzanya története 1717-re nyúlik vissza, és egy csodás halfogáshoz kötődik. Több sikertelen kísérlet után három helyi halász egy fej nélküli Mária-szobrot talált hálójában. Újra kivetették hálójukat, és megtalálták a fejet is. Harmadik próbálkozásra pedig hálójukat hallal gazdagon telve húzták a partra. XI. Piusz pápa 1929-ben az aparecidai Szűzanyát hivatalosan Brazília királynőjének és védőszentjének nyilvánította. II. János Pál áldotta meg 1980. július 4-én a még épülőben lévő Mária-szentélyt brazíliai apostoli útján. A brazil püspöki konferencia 1984-ben nemzeti szentéllyé nyilvánította Aparecidát, ahol évente több mint hétmillió zarándok fordul meg.

Ferenc pápának ez lesz az első apostoli útja, a hét nap során tizenöt homíliát és beszédet mond különböző helyszíneken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi turisták haltak meg egy Fülöp-szigeteki vulkánkitörés miatt

Meghalt egy turistacsoport öt tagja, köztük négy külföldi a Fülöp-szigetek egyik legaktívabb… Tovább olvasom