Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Elvitték a szlovák lottó milliárdos főnyereményét

Több mint 11 millió eurót nyert a szlovákiai lottó vasárnap esti sorsolásán egy szerencsés játékos, aki a második húzás mind a hat számát eltalálta. Szlovákiában ezzel a szerencsejátékkal eddig soha nem nyertek ekkora összeget. A tippelők közül soknak még a forgalomból kivont koronában jelent "kézzelfoghatóbb" számot a főnyeremény, a régi pénznemben 331 milliót meghaladó összegről van szó.
Egy tippelő az első húzásnál is szerencsésnek mondhatja magát: öt eltalált számmal 26 853 euró, azaz több mint 808 ezer koronának megfelelő összeg üti a markát. Nem volt telitalálatos azonban az első húzásnál, ezért aki most nem nyert, a január 21-én esedékes sorsoláskor 914 374 euró (27,546 millió korona) lesz a jackpot.

A szlovákiai lottóban minden egyes sorsoláskor két számhúzás van, vagyis kétszer 5+1 számot húznak ki. A tippelő által kitöltött számoszlop automatikusan mindkét húzáson szerepel - növelve ezzel a nyerés esélyét is. Az elmúlt hetekben sorsolásról sorsolásra halmozódott a főnyeremény. Az egyre kövérebb összeg nemcsak a szlovákiai szerencsevadászokat vonzotta, hanem például a cseheket és magyarokat is.

Barbara Písecká, a játékot bonyolító Tipos Nemzeti Szerencsejáték Rt. szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy elsősorban a szlovákokéval rokon nyelvet beszélő, a szlovákiai eseményekre rendszeresen odafigyelő - és persze a sajtó által is állandóan "doppingolt" - csehek tömegeit vonzotta a szlovákiai lottóláz. Számszerű kimutatások nem készülhettek, hiszen a tippelők állampolgárságára nem kérdeznek rá, de Písecká elmondása szerint például a cseh-szlovák határhoz közeli Jókút város egyik fogadóirodájában az ügyfelek 90 százaléka cseh volt.

Delejezte a hatalmas jackpot a magyarországiakat is, de - mondta a Tipos szóvivője - inkább december második felében, az ünnepek közt, később - a megfigyelések alapján - kissé alábbhagyott az érdeklődés.

Az eddigi legnagyobb lottónyeremény 2007. novemberében volt, akkor 102,2 millió koronát (tehát - a hivatalos átváltási árfolyamon számolva - 3,39 millió eurót) vittek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csapat nyert, de a szurkolókat megverték Eszéken

Magyar szurkolókat vertek meg vasárnap hajnalban Eszéken. A megtámadottak a magyar férfi kézilabda-válogatott szurkolói közé tartoztak. A horvát hatóságok azonnal eljárást indítottak, a magyarok felvették a kapcsolatot a VB ideje alatt Eszéken szolgálatot teljesítő magyar rendőrökkel is. Tovább olvasom