Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Bush televíziós manipulációi és a terrorizmus

A Bush-kormányzat manipulálta az amerikai televízióknak dolgozó katonai szakértőket, hogy kedvezően tüntessék fel a terrorizmus elleni háborút - írta szombaton a New York Times című lap weboldalán. A kormányzat leginkább azt használta ki, hogy a szakértők különböző, katonai szerződésekre váró cégeknek dolgoztak, vagy azok érdekében lobbiztak.
A Bush kormányzat még az iraki háborút, az invázióra készülve kezdte el kihasználni a -főleg volt katonatisztekből összeverbuvált- szakértőket, akik a tárgyilagosság látszatát keltve ismételgették a kormányzat által propagált témákat és nézeteket - írta a New York Times.

A kormányzat lehetővé tette számukra, hogy magas rangú katonai és civil tisztviselőkkel találkozzanak. Ezenkívül több utat szerveztek nekik Irakba, vagy a guantanamói támaszpontra, de még belső kormányzati dokumentumokhoz is hozzájuthattak. A több milliárdos katonai szerződésekre vágyakozó cégeknek dolgozó szakértők ezzel olyan információkhoz és kapcsolatokhoz jutottak hozzá, amiket jól fel tudtak használni üzletkötésre.

Többen elmondták, hogy annak ellenére is a kormányzat álláspontját hangoztatták, hogy gyanították: a kapott információk hamisak. Nem akarták ugyanis elveszíteni kiváltságaikat, és a várható többmilliárdos üzleteket. A New York Times azután derített fényt az "információs hadműveletre", hogy megnyertek egy pert a Pentagon ellen. Ennek eredményeképp bepillanthattak a védelmi minisztérium nyolcezer oldalos iratanyagába, amely bizonyítékúl szolgált a kormányzat és a számukra a médiumokban propagandát folytató "szakértők" összefonódására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A marihuána ünnepe több tízezer egyetemistával

Több mint tízezer embert várnak vasárnap az amerikai Colorado Egyetemen az idén sokadszorra… Tovább olvasom