Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Azonos nemű párokat adhatnak össze az amerikai tábori lelkészek

Azonos nemű párokat adhatnak össze ezentúl az amerikai tábori lelkészek, amennyiben ez nem ütközik törvénybe, vagy nem ellenkezik a meggyőződésükkel
Azonos nemű párokat adhatnak össze ezentúl az amerikai tábori lelkészek, amennyiben ez nem ütközik törvénybe, vagy nem ellenkezik a meggyőződésükkel - derült ki a Pentagon pénteken nyilvánosságra hozott új rendelkezéseiből.

"A tábori lelkész részt vehet bármilyen magánjellegű szertartáson vagy levezetheti azt, amennyiben a ceremóniát nem tiltják a vonatkozó állami vagy helyi törvények" - hangzott az amerikai védelmi minisztérium által közreadott feljegyzés. "Továbbá, a káplán nem köteles részt a privát szertartáson, illetve levezetni azt, ha ez ellentétes vallásának tanításával" - rendelkezett a dokumentum. Ez azt jelenti, hogy a Pentagon a szövetségi házasságvédelmi törvény előírásait tartja mérvadónak.

A tábori lelkészekre vonatkozó rendelkezések tíz nappal azután láttak napvilágot, hogy eltörölték a homoszexualitásukat nyíltan vállalók katonai szolgálatára vonatkozó tilalmat.

A melegeknek és leszbikusoknak az amerikai haderő kötelékébe való belépését engedélyező új irányelvek szeptember 20. óta érvényesek. A Clifford Stanley védelmiminiszter-helyettes által aláírt memorandum ugyanakkor rámutat, hogy a tábori lelkészeknek a magánszertartásokon való részvétele nem jelenti azt, hogy az amerikai védelmi minisztérium támogatná is ezeket a ceremóniákat - vagyis az azonos neműek házasságát.

Egy meleg jogvédő csoport által kiadott lap, az OutServe Magazine szeptember óta kapható az amerikai katonai és haditengerészeti bázisok újságos standjain.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyben voltak: Belgrádban betiltották a melegek felvonulását

A szerb belügyminisztérium pénteken délután betiltott minden hét végére bejelentett nyilvános… Tovább olvasom