Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Azonos nemű párokat adhatnak össze az amerikai tábori lelkészek

Azonos nemű párokat adhatnak össze ezentúl az amerikai tábori lelkészek, amennyiben ez nem ütközik törvénybe, vagy nem ellenkezik a meggyőződésükkel
Azonos nemű párokat adhatnak össze ezentúl az amerikai tábori lelkészek, amennyiben ez nem ütközik törvénybe, vagy nem ellenkezik a meggyőződésükkel - derült ki a Pentagon pénteken nyilvánosságra hozott új rendelkezéseiből.

"A tábori lelkész részt vehet bármilyen magánjellegű szertartáson vagy levezetheti azt, amennyiben a ceremóniát nem tiltják a vonatkozó állami vagy helyi törvények" - hangzott az amerikai védelmi minisztérium által közreadott feljegyzés. "Továbbá, a káplán nem köteles részt a privát szertartáson, illetve levezetni azt, ha ez ellentétes vallásának tanításával" - rendelkezett a dokumentum. Ez azt jelenti, hogy a Pentagon a szövetségi házasságvédelmi törvény előírásait tartja mérvadónak.

A tábori lelkészekre vonatkozó rendelkezések tíz nappal azután láttak napvilágot, hogy eltörölték a homoszexualitásukat nyíltan vállalók katonai szolgálatára vonatkozó tilalmat.

A melegeknek és leszbikusoknak az amerikai haderő kötelékébe való belépését engedélyező új irányelvek szeptember 20. óta érvényesek. A Clifford Stanley védelmiminiszter-helyettes által aláírt memorandum ugyanakkor rámutat, hogy a tábori lelkészeknek a magánszertartásokon való részvétele nem jelenti azt, hogy az amerikai védelmi minisztérium támogatná is ezeket a ceremóniákat - vagyis az azonos neműek házasságát.

Egy meleg jogvédő csoport által kiadott lap, az OutServe Magazine szeptember óta kapható az amerikai katonai és haditengerészeti bázisok újságos standjain.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyben voltak: Belgrádban betiltották a melegek felvonulását

A szerb belügyminisztérium pénteken délután betiltott minden hét végére bejelentett nyilvános… Tovább olvasom