Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Ámokfutó gyilkolt a német iskolában - Már 17 halott - Videó

Németország - Tizenhét halálos áldozatot követelt egy ámokfutó által végrehajtott merénylet szerda délelőtt egy németországi középiskolában a Stuttgart melletti Winnendenben. A gyilkossal a rendőrök végeztek.


16.30 - 17 halott a német iskolai lövöldözésben
A német hatóságok szerint 17-re nőtt a Winnendenben történt szerdai iskolai ámokfutás halálos áldozatainak száma. A támadó egy 17 éves fiatalember, aki korábban az iskola növendéke volt. Ámokfutása közben 10 fiatalt, három tanárt és három utcai járókelőt ölt meg. Végül a támadó a hatóságok szerint menekülés közben, az iskolától 40 kilométerre tűzharcba keveredett a rendőrökkel és meghalt a lövöldözésben.

Az iskolai fegyveres ámokfutás a Stuttgart közelében található, 27 ezer lakosú Winnenden város egyik szakközépiskolájában történt. A fegyveres támadó szerda délelőtt fekete, harci egyenruhában rontott be az iskolába, majd egy tanteremben azonnal tüzelni kezdett, végül pedig elmenekült. A rendőrség helikopterekkel és rendőrségi kutyákkal indult a támadó keresésére. A helyi rádió azt közölte a történtekről, hogy az ámokfutó az iskola 17 éves volt diákja, aki géppisztollyal lövöldözött. A német Bild című bulvárlap szerint a kommandósok megrohamozták a 17 éves fiú szüleinek otthonát, ahol 18, állítólag törvényesen tartott fegyvert találtak. Németországban már többször előfordultak hasonló iskolai tragédiák. Hét évvel ezelőtt a Münchenhez közeli Freisingben egy 20 év körüli ámokfutó megölte két korábbi munkatársát, majd betört volt iskolájába, ahol egy tanárral végzett, végül felrobbantotta magát, amikor a kommandósok körbevették az épületet, ahol elrejtőzött. 2002. tavaszán 16 embert ölt egy erfurti középiskolában egy 19 éves volt diák, aki ezután öngyilkos lett. 2006 novemberében egy 18 éves fiú megölt 12 fiatalt egy kollégiumban, 20 másikat megsebesített, azután saját magával is végzett.

15.00 - 16 halott

Két osztályteremben lövöldözött az ámokfutó, 9 diákot és 3 tanárnőt ölt meg. S megölt egy kistanárt is, aki mindössze négy hete tanított az iskolában.

A pszichiátria mellett egy klinikai alkalmazottat lőtt le, és megsebesített egy járókelőt.

A menekülés közben a 17 éves elkövető egy VW-Sharanvól szállította ki a tulajdonost, és ezzel az autóval hajtott tovább.

Menekülés közben egy autóháznál újabb két embert lőtt le, mígnem lelőtték a rendőrök - írják a helyi újságok legfrissebb hírei.

Lakóhelyének polgármestere szerint a tettes egy hétköznapi fiú volt.

13.45 - 12 halott, öngyilkos lett az ámokfutó

11 személyt az iskolában lőtt le a tettes, egyet pedig menekülés közben az iskolai pszichiátria előtt.

A rendőrség legfrissebb jelentése szerint Wendlingenben egy bevásárlóközőpont parkolójában megölte magát a gyilkosságok elkövetésével gyanúsított 17 éves fiatalember.

A nyomozás szerint az ámokfutó a piszolyt a családi fegyverarzenálból emelte el, ahol még 18 másik fegyvert őriztek.

13.05 - Tizenegy halott - Videó >>

Legalább tizenegy ember meghalt, és többen megsebesültek, amikor egy fegyveres lövöldözni kezdett egy német iskolában szerda délelőtt - közölte a helyi rendőrség. A támadó elmenekült a helyszínről.

A városi lap főszerkesztője a német N-TV-nek nyilatkozva azt állította, hogy a támadásban az iskola nyolc tanulója, és két felnőtt halt meg. A sebesültek számáról egyelőre nem érkeztek jelentések.

Fotók a helyszínről >>

A Winnender Zeitung című lap információja szerint a támadó egy 17 éves férfi volt. Más lapok az iskola volt tanulójaként említették a tettest. A fekete katonai ruhát viselő támadó elmenekült a helyszínről, és egyelőre nem sikerült elfogni.

webcamera az iskolából >>

12.00

A helyi rendőrség közlése szerint több sérült is van. Egyes hírek 11 halálos áldozatról számolnak be. A tettes elmenekült a település központja felé. Az iskolát azonnal kiürítették, s kisváros központját a rendőrség teljesen lezárta.

Értesülések szerint a merényletet az iskola egyik korábbi diákja hajtotta vége, ezt azonban a hatóságok nem erősítették meg. Szemtanúk szerint a merénylő fekete ruhát viselt, amikor az iskolába betörve lövöldözni kezdett. A DPA hírügynökség tudni véli, hogy a tettes egy 17 éves diák.
Az első hírek szerint a halálos áldozatok és a sebesültek egyaránt diákok.
Gyorhír

Ámokfutó gyilkolt szerdán délelőtt egy iskolában Németországban, a Stuttgart melletti Winnendenben. Öt halott.


Lövöldözés tört ki egy iskolában szerdán a dél-németországi Waiblingen közelében. A hatóságok azt közölték, hogy több mint öten meghaltak. Az eddigi információk szerint a tettes fekete katonai terepruhában volt, még nem fogták el.

Olvasóink írták

 • 17. Judytka 2009. március 12. 20:11
  „Szerencséje,hogy meghalt!Eszement barom!Ennyi embert megölni..”
 • 16. aTibi 2009. március 12. 15:30
  „A jó-dolgában az állandó hülyítésben /tv-net / megutálta a nőket!

  A filmek ezt sugallják, egyetek,igyatok és adj-neki!---- hogy az élet azért másabb?
  Ezt nehéz elviselni az agymosott-szugerált,-rétegnek!”
 • 15. buchanan 2009. március 12. 07:36
  „Szóval: Nem a rendőrség lőtte le mint azt az elején állították, hanem saját magát végezte ki. A fegyvert az apja szekrényéből vette ki mert (hogy is mondják magyarul) tagja volt a sportlövészeknek. Ja és nem fogyasztott drogot. "Csak" lányokat ölt meg, és tanárokat az iskolában.2 ember úgy sérült meg, hogy az egyik tanár egy diák mögé állt amikor felé fordította a fegyvert. És végül nem ez az első eset N.országban, mert előtte pár évvel is történtek ilyenek. A legbrutálisabb eddig a Goethe Gimnáziumban zajlott.”
 • 14. Sky 2009. március 12. 02:19
  „"A Józan Ész halálára (nyugodjék békében)
  Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.
  Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint ,,dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és ,,mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint ,,az élet nem mindig igazságos" és ,,lehet, hogy én vagyok a hibás".
  Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok (,,addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák (,,nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.
  Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.
  Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.
  Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni.
  Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetséges anyaggá vált, némely egyház üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.
  Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogy ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.
  Józan Ész halálát megelőzte szüleié: Igazságé és Bizalomé, feleségéé: Bölcsességé, lányaiké: Felelősségé és Törvényességé, fiuké: Ésszerűségé.
  Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele és A társadalom áldozata vagyok...
  Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen értesültek arról, hogy elment"”
 • 13. comet 2009. március 11. 22:35
  „gyerekeink már püfölik egymást keményen de még nem tartunk itt. Vajon meddig.
  Valami nagy baj van a világgal.”
 • 12. aTibi 2009. március 11. 22:17
  „Ide jutnak ezek a liberális"szabadságon" nevelkedett fiatalok.
  Meg kell nézni a mesékben mik történnek.
  Teli vannak gyilkolásásszal.
  Ne gondolkodj majd mi megtesszük helyetted!
  Mindennek a zsidók az okai! -----öld meg társaidat, belőled meg rabszolgát nevelünk!
  Lehetsz buzi is legalább nem marad utánad goj!---fizess adott,nyeld a drogot == dögölj meg!
  Énekelj minél mocskosabb,gusztustalanabb dalokat, szid saját fajtádat még segítünk is!
  Utána beledöglesz?------kit érdekel?”
 • 11. G.D 2009. március 11. 18:13
  „Az apja benne volt valami lövős társaságban, ezért sok fegyvert tartott otthon legálisan. Ez mondjuk még nem jelenthette volna azt, hogy a gyereke könnyen hozzáférhessen. Remélem felelősségre vonják az apját is.
  Nincs szó kábítószerről.
  Szomorú eset, minden részvétem az áldozatok hozzátartozóinak.
  Elmegy a gyereked reggel az iskolába és nem jön haza többé!
  10 diák(14-15 évesek), 3 tanár, 3 kívül álló, (akik éppen a rossz pillanatban a rossz helyen voltak) haltak meg. Meg természetesen maga a tettes is, ő is csak 17 éves volt. Nem tudják még, mi késztette a tettére. Lehet, hogy nem is tudjuk meg soha sem, hiszen erre csak ő tudna válaszolni, azt meg már nem tud.
  Borzasztó világ!!”
 • 10. lolita 2009. március 11. 17:44
  „Egy 17-eves hogy jutott fegyverhez?Eddig 16 halott amit felfogni nagyon nehez,hogy miert törtennek ilyesmik talan drog?”
 • 9. mir 2009. március 11. 17:13
  „"A Németországi jelentések alapján nem öngyilkos lett, hanem a rendőrség lőtte le."

  Elég olcsón megúszta.”
 • 8. pancser 2009. március 11. 17:09
  „Elmeháborodottak ellen nincsen védelem sajnos. Ha nem jutott volna fegyverhez, akkor késsel ölt volna, talán akkor az áldozatok száma sokkal kevesebb. A drog, hát igen, lehetséges, majd meglátjuk.”
 • 7. Catherina 2009. március 11. 16:15
  „Hátborzongatóan szomorú, hogy hova jutott a világ......valószínű be lehetett lőve.”
 • 6. anuvuk 2009. március 11. 15:59
  „osztógép. Tökéletesen egyetértek Veled.
  nesze neked liberalizmus...”
 • 5. osztógép 2009. március 11. 15:43
  „nesze neked liberalizmus...”
 • 4. Cosy 2009. március 11. 15:32
  „Már 17 az áldozatok száma. :(((”
 • 3. Cosy 2009. március 11. 15:27
  „akarom mondani: tüzpárbajban (már csak a hosszú ü-hibádzik ;) )”
 • 2. Cosy 2009. március 11. 15:19
  „Igen, tuzparbalyban.... de sajnos elotte meg meggyilkolt 2 embert, valamint sulyosan megsebesitett 2 rendort.
  Engem sokkol az eset, félek. Borzalmas mennyire vedtelenek es kiszolgaltatottak vagyunk.”
 • 1. G.D 2009. március 11. 14:06
  „A halottak száma 16, beleértve a 17 éves tettest is.
  A Németországi jelentések alapján nem öngyilkos lett, hanem a rendőrség lőtte le.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyire drága az élet szomszédainknál? Mint Magyarországon?

Szlovákia-Ausztria - Újabb "drága az élet" blokk: a kisalfold.hu munkatársai ezúttal arra voltak… Tovább olvasom