Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A yorki hercegnő a csőd szélén?

Majdnem eléri az ötmillió fontot (1,6 milliárd forint) a yorki hercegnő adóssága, ami aggasztja a királyi családot. Tanácsadói szerint a legjobb lenne, ha Sarah Ferguson csődeljárást kezdeményezne önmaga ellen.

A The Sunday Telegraph brit vasárnapi lap online kiadása szerint II. Erzsébet brit uralkodót "mélyen aggasztja" a dolog, mivel középső fia egykori feleségének adóssága kétszerese annak, mint amennyit feltételeztek. Még a brit miniszterelnököt, David Cameront is tájékoztatták a kérdésről, amit állítólag megvitattak a királynő és a kormányfő heti találkozóinak egyikén.

Korábban a királyi család egyetlen tagja ellen sem indítottak csődeljárást, ám most egyre valószínűbb, hogy ez bekövetkezik - írta a vasárnapi konzervatív lap. András yorki herceg ugyan mentőterven dolgozik, mivel tudja, hogy Fergie el akarja kerülni a csődeljárást. Utóbbi igen kínos lenne a volt férje számára, aki az Egyesült Királyság különleges megbízottja nemzetközi kereskedelmi és fejlesztési ügyekben.

Csupán a törlesztendő kamatok hetente több ezer fontra rúgnak, ám a yorki hercegnőnek nincs olyan saját bevétele, amelyből fedezhetné azokat. András herceg a közelmúltban már kifizetett egy nagy adósságot. A kilencvenes évek közepén a yorki hercegnő egyszer már felhalmozott 4,2 millió fontnyi adósságot, ám akkor egy négy évig tartó amerikai "bevételnövelő" körutat tett - ekkor adták ki például önéletrajzát -, hogy kifizethesse adósságait. Akkoron azonban még csak a 30-as éviben volt, mindenhol tárt karokkal fogadták, mostanra azonban jövedelemszerző képessége megcsappant, ötvenévesen, már egyre kevesebben érdeklődnek iránta.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. augusztus 09. 11:54
    „Fotó nincs róla? Örömlány már nem lehet, tán kiöregedett e posztból?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észak-Korea elfogott egy dél-koreai halászhajót

Észak-Korea elfogott egy dél-koreai halászhajót, mert állítása szerint behatolt kizárólagos tengeri… Tovább olvasom