Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

A Tőkés meggyilkolására buzdító szerkesztő befolyásos külföldi politikusok barátja

A közgazdasági tudományok doktoraként és a román hadsereg tartalékos tábornokaként, valamint külföldi befolyásos politikusok barátjaként tünteti fel magát Mihai-Florin Nahorniac, aki Tőkés László meggyilkolására buzdított az általa szerkesztett lapban - írja hétfői számában a Krónika.

Az erdélyi napilap utal arra, hogy Tőkés László múlt heti nagyváradi sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet a Stefan cel Mare hetilapra, amelyet a Vocea Ceferistului (A vasutas hangja) című kiadvánnyal együtt a Román Vasúttársaság (CFR) járatain terjesztettek. A hetilapban Florin Bucovianul névvel megjelent egy cikk, amely durva hangnemben ír az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökéről, az Európai Parlament alelnökéről. Tőkésnek egy korábbi nyilatkozatát idézi, amely szerint "a magyarok nem jövevények Erdélyben, hanem elvesztették hazájukat/országukat".
A román szerző ezt az ország "meggyalázásának" nevezte, felszólítva Tőkést, hogy költözzön Magyarországra. "Hát senki sincs ebben az országban, aki golyót eresztene ennek a hazaárulónak a fejébe?" – teszi fel a kérdést az önmagát nemzetinek, politikainak és függetlennek nevező, Románia függetlenségéért, szuverenitásáért, integritásáért és újraegyesítéséért küzdő kiadványban a szerző.
A Krónika szerint a szerzőként feltüntetett név valószínűleg a két kiadvány igazgató-főszerkesztőjének, Mihai-Florin Nahorniacnak az álneve. Az önmagát a közgazdasági tudományok doktoraként és a román hadsereg tartalékos tábornokaként feltüntető Nahorniac nem ismeretlen a romániai közéletben: korábban megpályázta már az államfői posztot, valamint Bukarest főpolgármesteri tisztségét, és olyan, sok vizet nem zavaró alakulatokat hozott létre, mint amilyen például a Szabad Román Republikánus Szocialista Demokratikus Párt - írja a lap.
A szélsőséges hangvételű lapok vezetője egyébként előszeretettel állítja magáról, hogy szoros kapcsolatot ápol a világ befolyásos politikusaival, közöttük Tony Blair volt brit kormányfővel, Jacques Chirac volt francia államfővel vagy Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel - áll a Krónikában, amely szerette volna megszólaltatni az ügyben Nahorniacot, aki azonban elutasította a válaszadást.
Az MTI bukaresti tudósítója is felhívta a Stefan cel Mare impresszumában feltüntetett telefonszámot. A vonal túlsó végén jelentkező barátságtalan hang tulajdonosa a tudósító bemutatkozása után nem volt hajlandó sem bemutatkozni, sem érdemi választ adni az elhangzott kérdésre, ehelyett dühödten elkezdte szidni a magyarokat, majd letette a kagylót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vatikán: jelentsék a rendőrségnek a püspökök a szexuális visszaéléseket

A Vatikán felszólítja a püspököket, hogy működjenek együtt a rendőrséggel az egyházi személyek… Tovább olvasom