Kisalföld logö

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 3°C | 16°C Még több cikk.

A Nyugat - Balkánra csábítják a finn cégeket

Több tucat cég és számos ipari kamara vett részt szerdán azon a helsinki konferencián, amelyet a Magyar nagykövetség szervezett a finn fővárosban.
A szeminárium célja az volt, hogy megismertessék a skandináv országgal a nyugat-balkáni üzleti lehetőségeket. "A finnek ugyanis egyáltalán nincsenek jelen a térségben"- emelte ki a Független Hírügynökségnek a helsinki magyar nagykövet. Hajdú András hozzá tette: a balkánon is jelenlévő Magyar cégek eddigi befektetési tapasztalataikat osztották meg a finn partnerekkel.

A szemináriumon a Magyar Telekom, az OTP és a MOL vett részt.A nagykövet elmondta, hogy 25 finn vállalat jött el a rendezvényre. "Köztük a legnagyobbak is"- tette hozzá a diplomata, ám konkrét cégeket nem nevezett meg. Hajdú András elmondta, hogy a vállalatok mellett 14 kereskedelmi kamara is képviseltette magát a szemináriumon.

"Ebből az szűrhető le, hogy a finnek rendkívül érdeklődnek a Nyugat-Balkán iránt"- fogalmazott a nagykövet. Budapest számára rendkívül fontos a Nyugat-Balkán térsége. Ide a volt jugoszláv tagállamok és Albánia tartozik. Magyarország szeretné elérni, hogy a déli irányba terjeszkedő cégek számára egyfajta regionális központ, kiindulópont legyen. A Finnországban tárgyaló Magyar vállalatok készek egyébként arra is, hogy a finn partnerekkel közösen beruházzanak a Nyugat-Balkánon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brit kampány a tinédzserek nyilvános italozása ellen

Jacqui Smith brit belügyminiszter szerdán bejelentette, hogy be akarja tiltani a nyilvános italozást… Tovább olvasom