Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

A délszláv háborúban meggazdagodottak után kutatnak

A délszláv háborúban nyerészkedéssel meggazdagodottak után kutatnak a horvát hatóságok. Stipe Mesic ((e.:sztípe meszics)) szombaton kijelentette, hogy eddig magyarországi és ciprusi bankoktól kapták meg a tranzakciók jegyzékét.

A politikus ugyanakkor nem közölte, hogy milyen pénzintézetek küldtek információt Zágrábnak, és azt sem részletezte, hogy kinek, vagy mely cégek számláiról van szó.Mesic hozzátette: leginkább a liechtensteini, osztrák és német tranzakciókra kíváncsiak a horvát nyomozók, ám az ottani pénzintézetek banktitokra hivatkozva egyelőre nem szolgáltatnak adatokat.

"Egyáltalán nincs rendben, hogy titokra hivatkozva védjék a titkos számlákat. Noha megértem, hogy a pénzintézeteknek nagyon fontos, hogy betétekhez jussanak, mégha azok nem is teljesen tiszta forrásból származnak"- fogalmazott a horvát elnök. Mint mondta: ha pénzek bűnözésből származnak,akkor nem lehet banktitokkal védeni azokat. Horvátországban 1991 és 1995 között folyt a háború. Zágráb függetlenségi törekvéseit Belgrád nem hagyta jóvá, és megpróbálta erőszakkal Jugoszláviában tartani a köztársaságot. A Horvátországban élő szerb kisebbség bábállamot hozott létre. A háborúnak az 1995-ös daytoni békeszerződés vetett véget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a metró építésénél Új Delhiben

India - Egy ember meghalt, tizenheten megsérültek, amikor Új Delhi metróvonalát meghosszabbító híd… Tovább olvasom