Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

A CNN befektetett a sarki hírügynökségbe

Egyre növekszik az olvasók igénye az online helyi hírek iránt. Ezt támasztja alá a Wall Street Journal legfrissebb jelentése is, mely szerint a CNN.com – a Time Warner csoport hírszolgáltató oldala – befektetett az Outside.In helyi híraggregátorba.

Az Outside.In egy olyan, helyi információkat gyűjtő és azokat hírportáloknak továbbító weboldal, amely országos médiumokat lát el helyi hírekkel. Az Outside.In látogatói csak bepötyögik irányítószámukat vagy utcanevüket, és a hírgyűjtő válogatást ad a helyi blogokból, kulturális és kulináris ajánlókból, bűnügyi hírekből.

A CNN.com nem az első hírszolgáltató, amely igyekszik kielégíteni olvasói helyi hírek iránti igényét. A közelmúltban a Microsoft és az NBC tulajdonában álló MSNBC.com vásárolta fel az – egyebek mellett bűnügyi híreket és éttermi ajánlókat közzétevő – EveryBlockot, a legnagyobb amerikai internetszolgáltató, az AOL Inc. pedig a Patch hírhálózatba fektetett be.

Az internet elterjedésével az információkhoz való hozzáférés forradalmi változásokat hoz az olvasók hírfogyasztási szokásaiban – kommentálta a felvásárlás hírét Préda István, a felvásárlásokat és cégeladásokat szervező MB Partners Zrt. vezérigazgatója. A szakember szerint az országos és globális hírszolgáltatók ezekkel az akvizíciókkal igyekeznek megakadályozni a helyi híreket és információkat kereső olvasóik elvándorlását a lokális híreket közlő weboldalak és blogok felé.

Az online helyi hírek iránti igény Magyarországon is fokozatosan erősödik. Ezt jelzi – egyebek mellett – az Est.hu vagy a regionális lapok (Kisalföld, Napló) internetes változatainak látogatottsága.

Az online helyi hírszolgáltatás népszerűségének növekedésével párhuzamosan megfigyelhető a tőkebefektetések élénkülése is ezen a területen. A budapesti és balatoni eseményekről tudósító Funzine ingyenes hírmagazin az EU által támogatott Jeremie programban is befutó kockázati tőkealap, a Primus Capital Partners tulajdonában van. Az Outside.In fő tulajdonosa, a Union Square Ventures kockázati alap és a CNN az Outside.In 7 millió dolláros tőkebevonásának keretében szállt be az aggregátorba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klímacsúcs: megegyezés várható

Várhatóan megállapodással, és nem kötelező érvénnyel bíró szerződéssel zárul a koppenhágai… Tovább olvasom