Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A chilei földrengés keltette cunami elérte a Kuril-szigeteket

Cunami-riadót rendeltek el a chilei földrengés nyomán az orosz Távol-Keleten, helyi idő szerint vasárnap délelőtt - közép-európai idő szerint hajnali 1 órakor -, elsősorban a Kuril-szigetek déli részén, és hozzá is láttak a part menti települések evakuálásához, de közép-európai idő szerint vasárnap reggelig a legnagyobb hullám 80 centiméter magas volt.
Szahalinon is felszólították a helyi lakosokat, hogy ne menjenek ki a part menti jégre, de bejelentették, hogy a lakott településeket nem fenyegeti veszély. A cunami-riadót egyébként Japán és Oroszország kivételével vasárnap már lefújták a térség országai. Az orosz Távol-Keleten továbbra is érvényben van a riadó, mert a szakértők szerint különböző erősségű hullámokra még legalább 2-3 napon át számítani kell, ám az eddigi jelzések szerint a szintingadozások csekélyek és ezért várhatóan hamarosan lefújják a riadót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Chilei földrengés - Nőtt az áldozatok száma, Hawaiin lefújták a cunamiriadót

Meghaladja már a háromszázat a chilei földrengés halálos áldozatainak a száma. Hawaiin lefújták a cunamiriadót, Japánban százezreket evakuálnak. Tovább olvasom