Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

17 holttestet emeltek ki az óceánból

Újabb testeket találtak a lezuhant Air France gép közelében. A brazil légierő és haditengerészet azt adta hírül éjszaka, hogy már 17 testet emeltek ki a vízből. Újabb roncsdarabokat is találtak a gépből.


Vasárnap

Újabb három holttestet találtak a június 1-én, az Atlanti-óceán felett eltűnt Air France-gépből - közölték a brazil hatóságok vasárnap.

A brazil légierő illetékese hozzátette: a keresőcsapatok újabb holttesteket vettek észre az óceánban, de a rossz időjárási körülmények miatt csak lassan tudják azokat kiemelni.

Szombaton két férfi holttestére bukkantak a brazil hatóságok 1000 kilométerre Brazília északkeleti partjaitól. A vasárnap az óceánból kiemelt holttestek nemét nem tudták megállapítani, annyira rossz állapotban voltak. A holttestek mellett a repülőgép több ülését, egy táskát, benne egy repülőjeggyel, valamint egy hátizsákot is találtak. Június 1-én, a Rio de Janeiróból Párizsba tartó AF 447-es számú járat eltűnt az óceán felett 228 emberrel a fedélzetén.

Olvasóink írták

 • 7. beleptem 2009. június 08. 21:00
  „Az idő gyorsan ketyeg, a fekete doboz 30 napig sugároz jeleket, utána teljesen lehetetlen megtalálni. Igaz erre már most is kevés esélyt látnak a szakértők, egyrészt nagyon mélyen van, másrészt hatalmas területről van szó, harmadrészt elképzelhető, hogy egy óceán fenéki repedésbe (ha úgy tetszik szurdokba) zuhant bele.
  Egyes hozzátartozok még mindig bíznak a lehetetlenben, vagyis, hogy családtagjuk, rokonuk még él. Ez sajnos ismerve a tragédiát, az azóta eltelt időt,és azt, hogy a legtöbb kiemelt holttest olyan rossz állapotban van, hogy nem tudták a nemüket megállapítani -lehetetlen ..”
 • 6. Primax 2009. június 08. 20:38
  „Utánanéztem :
  Hihetetlennek tűnik, de tényleg nincs GPS a repülőkön. Az óceánok felett - gyakran - órákra eltűnnek a radarokról.
  Az USA-ban már tesztelik jópár éve a légi GPS-t, dollár-tízmilliárdokba kerülne a bevezetése. Majd Elemér biztosan mesél erről (is).
  Szóval, nincs...
  Először azt hittem, hogy vicc...
  A szomszédom még a plázába is GPS segítségével megy.”
 • 5. FűzfaVessző 2009. június 08. 19:33
  „Az autómban lévő GPS segítségével mindig meghatározható a pozícióm/3m pontossággal/.Egy professzionálisabb készülék valószínűleg a repülőgépeken is jó szolgálatot tenne.
  F.V.”
 • 4. extradagadt 2009. június 08. 16:05
  „A repülésirányító és a pilóta műszerei nem ugyanazok. Egy ilyen kategóriás repülő - jó esetben - mindig tudja a pozícióját, pl. műholdakból, viszont az irányító legtöbbször nem műholdat használ, hanem "közönséges" radart, ami a Földön van. Minél magasabban van, annál messzebbre "lát". Ha a radar és a gép közt akadály van (mondjuk egy hegy), akkor a radar nem a gépet látja, hanem az akadályt (a magasfrekvencia "átka", hogy elakad mindenben - de ezt éppen ki is lehet használni, mert ha elakad, akkor bizonyos része vissza is verődik - ez a radar!!!). Egy bizonyos távolságon túl a föld görbülete olyan nagy, hogy fizikai képtelenség az ilyen jellegű távérzékelés. Olyan ez, mint a naplemente az óceánnál. A Föld "eltakarja" a napot. A Föld eltakarta a repülőről visszaverődő rádióhullámokat.”
 • 3. Lobbo71 2009. június 08. 13:46
  „Primax, nagyon kevés gépen van GPS, pedig hasznos lenne.”
 • 2. Primax 2009. június 08. 11:33
  „Valamit nem értek, lehet, hogy nem figyeltem eléggé.
  A híradóban azt hallottam, hogy a brazil radarok már, a szenegáliak még nem vették/észlelték a repülő jeleit.
  Radar szempontból "láthatalan" volt. Az óceán egyik partján sem tudták ( ? ) , hol van a gép...
  Ez - a mai világban - szinte hihetetlen.
  A műholdas GPS világában...”
 • 1. Kisa 2009. június 08. 00:26
  „szörnyű baleset... :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különös figyelmet érdemlő külföldi szavazások

Vasárnap 19 országban nyitottak ki a szavazóhelyiségek, hogy a lakosok megválasszák az Európai… Tovább olvasom