Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ünnepi Könyvhét - Tizenkét kötet a Kossuth Kiadótól

A Kossuth Kiadó rövidesen indítja multimediaplaza.com elnevezésű internetes letöltőközpontját.

Tizenkét kötetet és két hangoskönyvet jelentet meg a csütörtökön kezdődő 81. Ünnepi Könyvhétre a Kossuth Kiadó, amelynek rövidesen indul multimediaplaza.com elnevezésű internetes letöltőközpontja - jelentették be a könyves cég vezetői hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A 101 éves Új Színház múltját idézi fel gazdagon illusztrált, interaktív dvd-t is tartalmazó kötetben Dávid Ferenc és Gajdó Tamás. Mint a Színház a Szerecsen utczában című albumról szólva Márta István elmondta, az általa vezetett teátrum múltja nemcsak hosszú, de mozgalmas is volt: az olvasó tizenhárom, az épületben valaha működő színház történetébe nyer bepillantást.

A gyermekkor csontváza címen új kötettel jelentkezik Juhász Ferenc; a Kossuth-díjas költő sajátos időutazás során idézi fel a gyermekkor emlékeit, és vet számot az elmúlással. Finta József ismeretlen oldaláról mutatkozik be Élet-rajz című könyvében, amely a neves építész grafikáit, karikatúráit és verseit tárja a közönség elé.

Áprilisban hunyt el Varga Zoltán, az FTC legendás csatára, akiről Lakat T. Károly írt életrajzi kötetet. A Requiem egy nagy 8-asért - A Fradi vargazolija címmel megjelenő könyvbe a szerző neves irodalmároktól, többek között Darvasi Lászlótól, Esterházy Pétertől, Garaczi Lászlótól, Kukorelly Endrétől is rövid írásokat kért, míg Karafiáth Orsolya költő verssel emlékezett a hatvanas-hetvenes évek "futballzsenijére".

Újabb kötettel folytatódik a Kossuth Kiadó délkelet-ázsiai útikönyvsorozata. Ágh Attila, Varga Gyula és Csák Erika ezúttal Vietnam gazdag múltját és jelenét mutatja be számos fotóval illusztrált kötetben. Formailag a sorozatba illeszkedik Sipos Erzsébet Nepálról szóló kötete is; a személyes élményeken alapuló írás a Himalája tövében elterülő ország kultúráját, szokásait és vallásait tekinti át.

A kiadó Értékteremtők című sorozata minden évben az előző esztendő Hazám-díjasait ismerteti meg az olvasókkal. Hovanyecz László ezúttal többek között Bálint András színművésszel, Erdélyi Zsuzsanna néprajztudóssal és Jancsó Miklós filmrendezővel beszélgetett.

Ibos Éva Kohán György című monográfiája a méltatlanul elfeledett alföldi festő művészetét dolgozza fel, a képzőművészként ismert vészabónoémi verseskötettel jelentkezik (Ajándék neked), Ányos László a sakkfeladványok kultúrtörténetét járja körül Cassia mostohagyermekei című könyvében, a Kossuth és a Gyomai Kner Nyomda Kner Izidor-reprintsorozatának első két kötete pedig a neves nyomdász aforizmáit és agyafúrt alakjait kelti életre.

A legnagyobb hazai hangoskönyv-kiadónak számító Kossuth két új hangzó kiadvánnyal készül a Könyvhétre: Bächer Iván nyomtatásban már nagy sikert aratott Hatlábú (ebkönyv) című írását Gyabronka József színművész, míg Schäffer Erzsébet Málna utca 3. című elbeszélés-gyűjteményét a szerző olvassa fel.

Mint a kiadót vezető Kocsis András Sándor bejelentette, kedden indul a Kossuth multimediaplaza.com elnevezésű internetes letöltőközpontja. Földes László projektmenedzser elmondása szerint a webáruházból ingyenesen vagy térítés ellenében letölthetők lesznek többek között világirodalmi, történelemmel, művészettel, filozófiával vagy életmóddal foglakozó e-könyvek, de számos hangoskönyv is.

Az oldal kínálatában képek és multimédiás anyagok is helyet kapnak, míg a Multimédiapláza zenei szekciójában nemcsak egész albumok, de egyes számok is megvásárolhatók. Filmek a tervek szerint ősztől lesznek letölthetők.

Az e-pub formátumban megjelenő elektronikus könyvekhez a Kossuth rövidesen e-olvasókat is forgalmaz majd - árulta el Kocsis András Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csodalámpa-Libri könyvsarok Győrben a beteg gyerekeknek

Mintegy 600 új könyv került a győri Petz kórház gyermekosztályára a Csodalámpa Alapítvány… Tovább olvasom