Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Trükkös tolvajok, voltak már rendőrök, szolgáltatók - fotók

620.000 forintot vitt el egy idős esztergomi asszonytól az a két trükkös tolvaj, akiket szerdán vettek őrizetbe az esztergomi nyomozók. Január 23-a óta keresték a két férfit, végül lakóhelyükön, Albertirsán fogták el őket.
Január 23-án délután kért rendőri segítséget egy idős asszony Esztergomban. Két férfi járt nála, azt állították, a „vizesektől" jöttek és a szobákban lévő radiátorokat szeretnék ellenőrizni. Egyikük egy papírlapot tolt a néni elé, azon kérték az igazolást, hogy ott jártak. Ezt volt a trükk, mellyel elterelték az asszony figyelmét.


A trükkösök egyike kikutatta a néni félretett pénzét, összesen 620.000 forintot, majd társával együtt távozott. A néni miután becsukta mögöttük az ajtót és visszament a szobába látta meg, hogy a könyvespolcról lepakolták a könyveket, a spórolt pénzt tartalmazó pénztárcák pedig üresek.

Az esztergomi nyomozók minden elkövettek, hogy az elkövetők nyomára bukkanjanak. Tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk, az ilyen trükkös tolvajok általában utazóbűnözők. Hosszas nyomozás után végül az elkövetők nyomára akadtak, sőt az is bebizonyosodott, hogy a bűncselekmény napján Esztergomban jártak.


A nyomozók Albertirsán fogták el mindkét gyanúsítottat. A lakásban tartott házkutatás során lefoglalásra került 620.000 forint, mellyel a két férfi nem tudott elszámolni. A lakásban számos iratot, feljegyzést is találtak a kollégák, melyeken budapesti címek voltak feltüntetve. A nyomozók feltételezése szerint ezeken a helyeken vagy már jártak, vagy készültek a bűnelkövetők. Ennek vizsgálata jelenleg még folyamatban van.

A gyanúsítottak egyike részletes beismerő vallomást tett, sőt megnevezte azt a férfit is, akitől a tippet kapták. A korábban Esztergomban élő férfi úgy tudta, hogy a néninél több millió forint van. A három férfi, akik a börtönből ismerték egymást, együtt indultak el Budapestről Esztergomba, ahol a tippadó megmutatta a sértett otthonát, majd a lopás elkövetését a két albertirsai férfi vállalta magára.

A két férfi megszerezte ugyan a néni pénzét, de a rendőrség elől már nem tudtak elbújni. Az Esztergomi Rendőrkapitányság szerdán őrizetbe vette őket. A tippadót is sikerült őrizetbe venni, őt csütörtökön Budapesten fogták el a nyomozók.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két trükkös tolvaj ellen és egyben további sértettek jelentését várja. A 33/510-260-as telefonszámon jelentkezzenek azok, akiket a képen szereplő 58 éves, illetve 49 éves férfi a fentihez hasonló módszerrel károsított meg.

Tatabányán is járt trükkös tolvaj, de őt még keresi a Rendőrség

Tatabányán egy 25 év körüli férfi károsított meg egy 69 éves asszonyt. Azt állította, hogy tartozik a hölgy unokájának 10.000 forinttal, így jutott be a lakásba. A pénzt végül nem ő, hanem társa lopta el.


A férfi először csak terepszemlét tartott. Kifigyelte, hogy a hölgy egyedül van-e otthon, majd pénzváltás ürügyén rávette, hogy bekukkantson abba a szekrénybe, ahol a spórolt pénztét tartja. Miután az asszony közölte, hogy a pénzt nem tudja felváltani, a fiatalember távozott.

Pár perc elteltével egy idősebb férfi kopogtatott, aki határozott léptekkel bement a lakásba, majd minden szó nélkül tovább az erkélyre. A sértett szerint itt össze-vissza beszélt minderről, majd ő is sietve távozott.

A hölgy ekkor kapcsolt, hogy átverhették, majd szembesült azzal, hogy pénze is odalett. 52.000 forintot vittek el tőle. A trükkös tolvaj egyikéről részletes személyleírást adott, így grafika készült róla.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lakosság segítségét kéri a grafikán szereplő férfi személyazonosságának megállapítása céljából. A 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén jelentkezzen az, aki felismeri.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a tatai Öreg-tó és vízgyűjtő területe

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) közel 1,4 milliárd forint uniós támogatásból… Tovább olvasom