Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Jutalmat kaptak a nyomozók

Három megyére kiterjedő bűncselekmény-sorozatnak vetett véget a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, miután elfogott egy 36 éves tápiógyörgyei férfit.
2010-től napjainkig követte el a bűncselekményeket Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom megyében, az utolsók között Tatabányán. 32 rendbeli lopással gyanúsítják, mellyel tíz millió forintos kárt okozott az E.ON-nak.

A tatabányai nyomozók sem gondolták volna, hogy egy három megyét érintő bűncselekmény-sorozat elkövetőjének nyomába eredtek 2012. szeptember 8-án, miután tudomásukra jutott, hogy ismeretlen tettes az áramszolgáltató két munkaállomásáról elektronikai berendezést tulajdonított el. A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán Bedecs Zoltán r. főhadnagy Úrra hárult a feladat, hogy megtalálja az elkövetőt. Elmélyülve az ügy részleteibe összefüggést fedezett fel a Komáromi és Tatai Rendőrkapitányság illetékességi területén korábban elkövetett hasonló bűncselekmények között.Alosztályvezetője, Léber László r. százados Úr ennél is tovább ment. Megkérdezte az E.ON-t, hogy más megyében ily módon nem érte-e kár az áramszolgáltatót. Kiderült, hogy Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében is történtek hasonló esetek 2010-ig visszamenőleg. Ezekkel együtt az E.ON kára összesen megközelítette a 10 millió forintot.

A bűnügyi aktákat áttanulmányozva a nyomozók ugyanazt az elkövetési módszert tapasztalták és több árulkodó nyomra bukkantak a helyszíni szemlén tudomásukra jutott adatok között. A szálak Tápiógyörgyére vezettek. Az alosztályvezető és két beosztottja házkutatást tartott a tatabányai bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi házában, melynek során megtaláltak nyolc darab elektronikai berendezést. A férfit előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol többszöri kihallgatást követően részletes beismerő vallomást tett.


Elmondta, hogy 2010 óta összesen 32 bűncselekményt követett el Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében. Megnevezte azt a budapesti férfit is, akinek személyesen hat darab eszközt adott el, őt 2012. szeptember 17-én orgazdaként hallgatták ki a nyomozók. A többi eltulajdonított tárgyat az Interneten keresztül értékesítette. A férfit a Tatabányai Rendőrkapitányság előállítását követően őrizetbe vette, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

Az eredményes nyomozás és az E.ON-nak okozott kár egy részének megtérülése az erkölcsi elismerésen túl jutalmat hozott a nyomozóknak. Az áramszolgáltató régiós igazgatója köszönte meg a rendőrök munkáját 2012. október 24-én délután, akik személyesen adták vissza az eltulajdonított eszközök egy részét.

Olvasóink írták

  • 1. ATXadmin 2012. október 26. 09:37
    „röhej ez is mások meg 100milliókat lopnak vagy milliárdokat azokat kellene elkapni aztán osztogatni hogy gratula
    marha nehéz lehetett felgöngyölíteni az áramlopást .......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abroncsokat és felniket lopott

Többször is megpróbálta félrevezetni a rendőröket az a férfi, akit gumilopáson értek tetten a… Tovább olvasom