Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 27°C Még több cikk.

Fokozott ellenőrzés Komárom-Esztergom megyében is

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, mely baleset-megelőzési szempontból is kiemelten fontos, ezért a gépjárművek világító berendezéseit a Rendőrség fokozottan ellenőrizi a következő hetekben.
A „Látni és látszani" elnevezést viselő baleset-megelőzési program keretében 2012. november 15-ig mindenkinek lehetősége volt betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen vizsgálták át a jármű világítástechnikai berendezéseit. A 2012. október 15-én kezdődött egyhónapos akció nyújtotta lehetőséget több százan vették igénybe és készítették fel járműveiket a téli közlekedésre a szakemberek segítségével.

A járművek megfelelő műszaki állapotát november 15-től a Rendőrség fokozottan ellenőrzi, melynek során kiemelt figyelmet fordítanak az autók és kerékpárok világítóberendezéseire. A világítással kapcsolatos közlekedési szabályok megszegése esetén az intézkedő rendőr figyelmeztetéssel, helyszíni bírság kiszabásával (5 000-50 000 forint) vagy szabálysértési feljelentéssel élhet. A fokozott ellenőrzés célja elsősorban a balesetek elkerülése és a szabályszegők figyelmeztetése a közúti közlekedés szabályainak betartására.

A kerékpárral közlekedők láthatósága épp oly fontos, mint a gépjárműveké, ezért november 15-től őket is fokozottan ellenőrzi a Rendőrség. Ennek során az intézkedő rendőrök láthatósági mellényeket, fényvisszaverő karszalagot osztanak azoknak, akik a téli hónapokban is előnyben részesítik a biciklizést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresi a rendrőség eltűnés miatt Tőkés Ivettet

Eltűnés miatt keresi a Dorogi Rendőrkapitányság a 17 éves Tőkés Ivett tokodaltárói lakost. Az… Tovább olvasom