Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Az elküldött nokiások fele elhelyezkedett

Idei csoportos létszámleépítésének első ütemében 1200 dolgozóját bocsátotta el a Nokia komáromi üzeme. Minden második elbocsátott már talált magának másik állást és a többiek is beadták pályázataikat, képzésekre járnak.
A Nokia Komárom Kft. még februárban jelentette be, hogy 4400 munkavállalójából idén 2300-at elküld. A csoportos leépítés első ütemében kiválasztott 1200 dolgozót március végén értesítették az elbocsátásról, közülük mintegy 290-en megyénkbeliek. Ezzel kapcsolatosan az elmúlt hónapokban a Kisalföldben már több cikk megjelent. Arról pedig a minap tudott beszámolni lapunknak László Zoltán, a komáromi Nokia-gyár üzemi tanácsának elnöke, a helyi szakszervezeti csoport titkára, hogy tudomásuk szerint egy hónapon belül a felmondásukat megkapók közül hatszázan új állást találtak.
Főként környékbeli cégeknél sikerült elhelyezkedniük, többen a győri Audihoz és egy tatabányai vegyipari céghez kerültek, illetve ausztriai gyárakba, például autóipari beszállítóhoz technikusnak vagy betanított munkára. Több százan az álláskeresés közben nyelvi, szakmai, informatikai képzésen vesznek részt, amit a Nokia biztosít.

– Együttműködtünk a cégvezetéssel az elküldöttek elhelyezkedését segítő programban és az sikeresnek bizonyult. Így bízni lehet abban, hogy a leépítés következő ütemébe bekerülőknél is hatékony lesz ez a támogatás. A visszajelzések szerint a már újra elhelyezkedett volt nokiásokkal elégedettek, bebizonyosodott, hogy a munkaerőpiacon kamatoztatható az értékük a folyamatos képzéseknek, amikben az elmúlt években a Nokiában részt vettek – mondta el László Zoltán.

Olvasóink írták

  • 1. homokvihar 2012. június 16. 03:44
    „Ha ez valóban igaz, akkor ennek csak örülni lehet, mert igy duplán jól jártak. Munkahelyük is lett, és a kapott nagy végkielégités is zsebben marad. Kár hogy az előzőleg elküldött több száz bedolgozó közül, ( jó páran 5-7 évet húztak le folyamatosan ) senkit nem részesitettek sem munkahelykereső, sem végkielégítési, sem pedig továbbképzési támogatásban.
    Hol is van ez egyenlő elbírálás elve??
    Ugyanis nekik még az eltelt egy -másfél év alatt sem sikerült munkát találniuk.
    Az elhelyezkedetteknek sok sikert, és erőt kivánok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sértett nyomozott, a körzeti megbízott lecsapott

Több hetes szünet után ment ki ismét hétvégi házába egy oroszlányi lakos, hogy megnézze szükséges-e… Tovább olvasom