Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Tüneti kezelés

Egy vasfüggöny, még a legjobb szándékú is, nem lehet más, mint tüneti kezelés.

Új vasfüggöny épülhet déli határainknál. A tervek szerint négy méter magas, 175 kilométer hosszú kerítéssel zárnánk le a szerb határt. Túlságosan összetett, bonyolult a menekültügy az elhamarkodott véleménynyilvánításhoz, főleg úgy, hogy ebben a kérdésben is végletekig megosztott az ország, és biztosan többen vannak, akik a függönyt inkább leengedni, mint felhúzni szeretnék. És túlságosan közeli az az időszak, amikor egy egészen más célból, egészen más irányba épített, elátkozott vasfüggönyt közös akarattal elbontottunk.

És épülni is fognak még vasfüggönyök. Hosszabbak és magasabbak, mint a szerb–magyar határon. Lehet például, hogy már nem is olyan távoli jövő a klímaváltozás, és bizony előfordulhat, hogy éppen a Kárpát-medence területe kezd sivatagosodni, élhetetlenné válni. Adja Isten, hogy ne így legyen, de akkor mennünk, menekülnünk kellene, és biztosan magas vasfüggöny állná utunkat a világ másik felén, ahol éppen nyertesen jöttek ki a klímaváltozásból. Még azt sem mondhatnánk, hogy nem jogosan építették, hiszen az ő földjük sem tud eltartani több embert.
Valószínűleg a mi új vasfüggönyünk építésére is találhatunk logikus, önmagunkat megnyugtató érveket. Az is nyilvánvaló, hogy vannak jól és kevésbé jól megmagyarázható kerítések, és a vállalhatatlanság szintje, ingerküszöbe emberenként más és más. De talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy egy vasfüggöny, még a legjobb szándékú is, nem lehet más, mint tüneti kezelés. Csak elfedi a bajt, azt is csak átmenetileg, de kezelni nem tudja.

Nekünk pedig közösen, Európában vagy a világ másik felén, mindig a valódi orvosságot kellene megtalálnunk egy betegségre. Bármilyen súlyos is, bármennyire kezelhetetlennek tűnik is, csak az adhat gyógyulást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összezavaró Kft.

Az egész hajcihő természetesen a választóknak szól. Tovább olvasom