Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Ria, ria, Hungária!

A Népligetben a meccs előtt például felmutattak egy ostobácska feliratot a nézőtéren: „Idegen tulajdonos, idegen játékosok és ti?"

Jól érzékelhető egy ideje, hogy akik nem az Audi- ETO-nak szurkolnak, azok egy bizonyos ellenszenvvel viseltetnek a klub, a csapat sikerei iránt. Részben meg is értem, hiszen unalmas lehet úgy nekivágni a hazai bajnokságnak és a kupának, hogy évek óta legfeljebb az ezüstérem megszerzése a cél, mert van egy jobb csapat, amely mindig mindenkit megelőz, mindig mindent megnyer és általában csak az a kérdés, hogy tizenöt vagy huszonöt góllal diadalmaskodik-e éppen aktuális ellenfele felett.
Üzent a „szakma" is ez ügyben tavaly, hiszen más sportágak képviselői előtt a Ferencváros női kézilabda-együttesét választotta az év csapatának azért, mert megnyerte a KEK-et, amelynek a nívója – tudjuk – olyan, amilyen. Ha csak a kézilabdánál maradunk, a kérdés azóta is kérdés: mi ér többet, egy elődöntő a Bajnokok Ligájában vagy egy „szárnyalás" a KEK-ben? A különbség illusztrálható: ősszel Audi-ETO–FTC 37–20, szerdán FTC–Audi-ETO 30–41.

Ebben a témában olykor üzennek a szurkolók is. A Népligetben a meccs előtt például felmutattak egy ostobácska feliratot a nézőtéren: „Idegen tulajdonos, idegen játékosok és ti?" Játék közben ugyanerre az ideológiára rímelve gyakran felhangzott a „Ria, ria, Hungária!" rigmus.
Az Üllői úton „érdekes módon" nem harsog a hungáriázás, amikor a Ferencváros futballcsapatának mezében kifut a pályára Klein, Otten, Júnior, Hakola, Jovanovic, Morales, Abdi vagy éppen Somalia és nem hallani arról sem, hogy egy külföldi tulajdonú cég szponzori pénzét bármely más honi egylet visszautasítaná.

Az is igaz, nem minden klubnak adatik meg, hogy magyar forintokból a magyar állam építsen neki új stadiont. Az sokkal jobb, mert az igazságos.
Legfeljebb kiírják rá: az önök pénzéből a Fradinak épült.

Olvasóink írták

  • 1. thermál 2012. január 14. 07:44
    „Ha egy szúrkoló szeretne olyan szépeket és okosakat mondani mint egy újságíró, akkor az egy dícsérendő igyekezet. Ha egy újságíró a szúrkoló szintjén szólal meg és azt a napilapban terjeszti, akkor valami nincs rendjén.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi harminc?

A helyzet arra a viccre hasonlít, amelyben a kapitány felmegy a hajóhídra és leszól a gépháznak. Tovább olvasom