Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Plakátháború

Az emberek évtizedek óta úgy gondolják, hogy a politikusok korruptak.
 
Közvélemény-kutatások nélkül is látszik, hogy a „Lopnak"-kampány a Jobbik eddigi legsikeresebb kampánya – nyilatkozta a minap Volner János, a Jobbik frakcióvezetője. Tudják, azokról az óriásplakátokról van szó, amelyeken Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor, illetve Habony Árpád és Rogán Antal láthatók, mellettük a felirat: „Ti dolgoztok. Ők lopnak. Ezért nincs pénz az oktatásra, az egészségügyre. Ezért alacsonyak a nyugdíjak." A poszterek április első napjaiban kerültek ki az utcákra és igencsak felkorbácsolták a kedélyeket. A jobbikos politikustól pedig azért hangozhatott el az idézett mondat, mert az első napok felzúdulása után elülni látszik a vihar. 

Lapértesülések szerint ugyanis a Fidesz belső használatra készült közvélemény-kutatása azt mérte, az ellenzéki párt kampánya teljesen érdektelen a választók számára, kár egyetlen fillért is költeni az ellenkampányra. Lehet abban igazság, hogy a Jobbik az üzenettel nem mondott sok újat, mert az emberek évtizedek óta úgy gondolják, hogy a politikusok korruptak, pártállástól függetlenül. Ráadásul egy ilyen támadás nemhogy megosztaná, inkább egységbe kovácsolja a párthoz szorosan kötődő fideszes szavazótábort. A válaszcsapás valószínűleg ezért marad el.

Valóban nem nagyon lepődünk meg, amikor azt halljuk, hogy egy-egy gigaberuházás az eredeti árhoz képest megint drágább lett néhány milliárddal. Ez persze nem jelenti azt, hogy jól van ez így. Sőt, nagyon nincs jól! Minden túlárazással kevesebb pénz jut az igazán fontos dolgokra: fejlesztésekre, oktatásra, egészségügyre. Az utóbbi hetek utcai megmozdulásai azt jelzik, egyre többen szeretnének egy újfajta politizálást látni. Erre az elégedetlenségre pedig a „Lopnak"-kampány, más eszközökkel és más célközönségnek szánva ugyan, de ráerősít. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E típusú tesztet!

Az illető viselte-e valaha a kéknek azon árnyalatát, amely Soros nyakkendőjén rendre megvillan? Tovább olvasom