Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Marad a rejtély

Nem lehet, hogy megkésett a vizsgálat, s hogy már nem is érdemes Magdi néni kertjébe kutyát vinni?

Kutyákkal akadtak a rendőrök egy néni nyomára, vagyis van erő és összefogás a szervezetben. Ám erre nem az egy hete elhunyt Magdi néni esete lesz a másik példa. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálódik, amiről a többség nem tudja, mit jelent, csak azt, hogy ez a kifejezés szokta elvenni a kedvünket az érdeklődéstől.

Amikor a bőnyi állatmenhely vezetőjét hét hónapig eltűntként keresték, legalább hivatalosan tudhattuk, hogy „nincsen semmi bűncselekményre utaló jel", amit aztán zárójelbe tett a holttest maradványainak megtalálása. Most nem hallhatunk nyilatkozatot sem, mert nem tartozik ránk, és önre sem tartozik. Mert ma az első számú szabály, hogy „nem nyilatkozunk", pedig jó volna belelátni a rendőri fejekbe. Tudni, hogy legalább megkarcolt egyetlen illetékest is a gondolat, hogy nem megnyugtató, ha semmiféle magyarázat nincs egy szörnyű halálesetre. És ha minden lehetőséget kizárunk, ha nem kap választ a gyászoló család, akkor vajon nem zavaró-e, hogy a ház környezetében élők sem tudják meg, vajon őrült vagy bestia járt tőlük egy-két háznyira. Ez igenis fontos!

Nyugtalanító, hogy nincs válasz. Jó volna tudni legalább azt, hogy a több rejtélyes halálesetet látott szakemberek beszélgetnek-e erről. S ha kizárjuk az idegenkezűséget, az önkezűséget és marad az állat, akkor miért nem bosszant egyetlen illetékest sem a tény, hogy ilyen állat nincs?

Nem lehet, hogy megkésett a vizsgálat, s hogy már nem is érdemes Magdi néni kertjébe kutyát vinni, sem „közigazgatási kutyát", sem „bűnügyit", ha az elején ezt elmulasztották? Nem lehet, hogy rajtam kívül másnak is déjá vuje van?

Négy éve a halott bőnyi menhelyvezető testvére fellebbezett, csak ezért nem zárták le a nő keresésének ügyét – lehet ezt szépíteni, de ez az igazság. S ha akkor megkérdőjeleztem volna a bűncselekmény gyanújának hiányáról szóló magabiztos nyilatkozatokat, bizonyosan vérig sértem vele az illetékeseket. Mert az ember utólag már könnyen lehet okos.

Előre honnan is tudhatná, hogy mi lesz a vizsgálat vége?

Olvasóink írták

  • 2. Kislili 2013. október 09. 23:05
    „Már ausztriai ismerőseim is érdeklődnek, hogy mik a fejlemények, tudni szeretnék, mit nyomoznak ki a rend őrei. Szerintük ilyen itt nem fordulhat elő, mármint hogy eltussolják az ügyet, és azt hiszik majd tájékoztatom őket ha meglett a tettes. Mondtam, hogy erre ne számítsanak, ez Magyarország, és itt a fejétől bűzlik a hal...”
  • 1. Kislili 2013. október 03. 20:46
    „Tökéletesen igaza van a cikk szerzőjének. Én már egy hete sejtem, hogy ez az ügy is el lesz hallgatva. Pofátlanság a rendőrségtől hogy úgy hagyja a családod, a helyi lakókat és mindenkit hogy nem derítik ki az esetet. A kérdés hogy nem akarják, vagy nem tudják. Ha nem akarják, akkor tessék levenni az egyenruhákat, lekapcsolni a fűtést az irodákban, nem tankolni a rendőrségi Audikba, és menjenek haza pulóvert kötögetni. Ha nem tudják, akkor meg tessék ezt megmondani, és tovább nyomozni, nem feladni. Kutya kötelességük a mi pénzünkön minket megvédeni és minket tájékoztatni. Mi az hogy nem nyilatkozunk???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ló, megint

Mert hát első a parancs. Pénz, paripa nem számít. Tovább olvasom