Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Jó reklám (lenne)

Csendben teszik a dolgukat, reflektorok és főcímzene nélkül.

Sajnos várható, hogy csak egy pillanatra kapta fel a fejét az ország (az illetékesek pedig még annyira sem) annak a fővárosi angoltanárnak a nyílt levelére, amelyben elutasította az eredményeiről reklámfilmet forgatni kívánó közmédia megkeresését. Az újszerű oktatási módszereket használó Prievara Tibor néhány napja azzal indokolta, miért nem vállalja, hogy sikersztoriként mutassák be ténykedését, hogy az eredményei köszönő viszonyban nincsenek azzal, amilyen körülmények között – pontosabban azok ellenére – nap mint nap dolgozik és sikereket ér el. Levele, amelyben részletesen kifejti a rendelkezésre álló szánalmas és szegényes tárgyi és „emberi" feltételeket, remélhetőleg legalább annyi emberhez eljutott, mint a valóságot habos tündérmesévé kozmetikázó reklámfilm juthatna.

Ha ez nem propaganda-, hanem dokumentumfilmnek készült volna, egész sorozatot forgathatnának belőle. Tanárokról, akik a saját idejükből, pénzükből áldoznak, gyakran minimális anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett arra, hogy versenyekre készítsenek fel, ösztönözzenek tehetségeket és felzárkóztassák a kevésbé azokat. Olyan óvónőkről és bölcsődei gondozókról, akik nevetséges pénzért képesek türelmesen mesélni és taknyos orrokat törölgetni a sokadik munkaórájukban is. Pedagógusokról, akik – elnyomva magukban, mit éreznek, amikor látják, hogy száz kilométerrel arrébb takarítással is többet keresnének – képesek lelkesek és lelkesítők maradni. Akik csendben teszik a dolgukat, reflektorok és főcímzene nélkül.

Sietni kellene, mert ha valami nem változik, hamarosan nehéz lesz főszereplőket találni. Az epizódok pedig legfeljebb a Discovery Channelen foroghatnának, fantasztikus film gyanánt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyeztetés

Egyeztetésre szükség volna, igaz, nem látszatkonzultációkra. Tovább olvasom