Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Hová mész?

Vegyük elő a józan eszünket és a tényeket.
A közélet kérdéseiről bármely közegben is beszélgetve azt tapasztalom, hogy előbb-utóbb mindenkit betuszkolnak a két létező kategória egyikébe: a kormánypártiakéba vagy a nem azokéba (ellenzékről nem beszélnék). Mintha kizárólag pártállás alapján lehetne és kellene megítélni a dolgokat. Mintha kötelező lenne a pártállás. Pedig szerintem nem így van, és nem is érdemes ilyen megfontolásokat alapul venni, amikor egy kérdést tisztázni akarunk. Én még saját magamnak is azt szoktam javasolni, vegyük elő a józan eszünket és a tényeket, aztán alakítsuk ki álláspontunkat. Függetlenül. Függetlenként.

Persze a dolgok nem mindig ilyen egyszerűek, gyakran nagyon sok információ kellene, ami esetenként nem megoldható. A környezet viszont elvárja, hogy foglalj állást! Ilyen esetre nekem van egy trükköm. Egy sorvezetőm, ami jó eséllyel megmutatja, mi a helyes lépés abban a konkrét témában. Nos, én egyszerűen megnézem, hogy hogyan csinálják azt odaát. Napnyugaton. És arra szavazok. Miért? Egyszerű.

Ha az ember elutazik a Lajtán túlra, azt látja, tapasztalja, hogy az emberek jobban élnek, mint nálunk. A nagy többség biztosan. Nemcsak módosabbak, de ápoltabbak, fittebbek és sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, mint mi. És én szeretnék egyszer olyan országban élni, ahol az emberek viszonyaira az anyagi biztonság, a nyugalom, a másik tisztelete, valamint az öngondoskodás és a szolidaritás párhuzama a jellemző. Az én logikám szerint ha minél több dolgot úgy csinálunk, mint ők, akkor egyre közelebb kerülünk ahhoz az állapothoz. Ha meg egyre kevesebb dolgot csinálunk úgy, mint ők, akkor pedig távolodunk attól. Én az előzőt akarom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esetre kocsi

Aki elájul, majd a mentőben felmosdatják, aztán már mehet is vissza dolgozni? Tovább olvasom