Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Figurák

Lefogadom, a valóságot ezúttal sem ismerheti meg a köz.

Kezdetben volt a... hálózat. Aztán maradt is. Mármint a cég, vagyis a „háromperhárom". Ha tetszik, a titkosszolgálat. A rendszerváltás óta kormányok jöttek, rezsimek mentek, de a cég és emberei maradtak. Időnként egyikük-másikuk a média elébe bukkant. Ilyenkor csinált is nagy palávert a politika, aztán nem történt soha semmi. Illetve annyi, hogy általában a választások környékén ezzel jól föl lehet kavarni az iszapot. E figurák végighaknizzák a tévéket, kenik a sarat szerte, nyomukban boldog-boldogtalan szörnyülködik. Ennyi.

Még 1990-ben Horváth József kezdte, aki „leleplezte" a fekete dobozosokkal az ügynökpapírok megsemmisítését. Ha a politika úgy kívánja, ő időnként még előtűnik. Amúgy semmi. Ugyanígy semmivé lett ’98 augusztusában az orbán–deutschi nagy garral bejelentett fideszesek elleni titkos adatgyűjtés híre. Vagy a Földi László neve fémjelezte nyírfás szoci zsurki vodkagyáras dosszié. Aztán a most Portik által „önrobbantásnak" nevezett, a fideszesek és Torgyán házai előtti pukkantások igazsága is homályban maradt. Ugyanígy Dávid Ibolya drogba belemártani szánt fia, majd a Csányit is csaknem odakozmáló lehallgatási CD-balhé Balajti Lászlóval. Továbbá az Együtt-Egymásért botránya (Nagy Lajos, Jakubinyi György és Földesi-Szabó László, valamint Simon Ibolya, Galambos Lajos nevével fűszerezve). És így tovább...

Most meg itt van Portik Tamás és Laborc Sándor kokettálása, természetesen a Magyar Nemzettől szivárogtatva. Befújta a postaládába a szél az aktát, ugyebár.

Laborc a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt 2009-ig. Akkor lemondott arra hivatkozva, hogy „anomáliákat talált" az adatgyűjtésben. (Ez itt nem vicc!) Ő is tipikus figura. Még 1976-ban kezdte a cégnél. Aztán kémakadémia Moszkvában. Kecskeszakáll nélkül bár, de bajusza is Dzerzsinszkij Cseka-főnökre hajaz.

Portik Tamás sem piskóta. Állami gondozottként kezdte. Ám jó érzéke volt a bokszhoz, irány tehát az éjszakai élet. A mostani randevú leirata szerint maga mondta, hogy „olajozott, cigizett", de a hajszála sem görbült. Mellette hullottak a keresztapák, meg is vádolták értük Portikot. Ő meg háborítatlanul(!) rejtőzködött itthon, míg az ügyei el nem évültek. Tisztességes vállalkozóként tért vissza. Igaz, most megint bilincs van a kezén, de az Aranykéz utcai robbantás miatt Rohácot úgy tűnik, nem lehet elítélni. No és szerintem azt se tudjuk meg ítéletileg soha, ki lövette szitává a vicós Fenyőt.

A most kirobbantott Laborc–Portik ügyben joggal háboroghatunk azon, hogy a kémfőnök fideszeseket lejárató ügyeket akart előkapartatni, sőt, kreáltatni Portikkal a szocik választási győzelme érdekében. Ám nemigen emlegetjük a kitakart nevű ügyészeket, bírákat és rendőröket, akikkel állítólag mindent el lehet minálunk intéztetni.

Lefogadom, a valóságot ezúttal sem ismerheti meg a köz. Persze, így van ez, ha elfogadjuk, hogy a titkosszolgálatok lényege lenne a titok. Csak akkor ne hálnának rendre a politikával és viszont. (Ellenpontként megjegyzem, a bostoni merénylet után már néhány nappal megtudhatta az amerikai közvélemény, hogy az idősebb csecsen fiúnak köze volt az FBI-hoz.)

Kicsi ország a miénk, ergo csak egy elitünk van (politikussal, gengszterrel, kémmel, ügyésszel... tokkal-vonóval). A választópolgár meg kénytelen továbbra is elhinni, hogy az ő szavazata dönti el, kié legyen a hatalom Magyarországon.

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2013. április 30. 08:29
    „Szomorú, de így van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ria, ria, Hungária!

Lehet persze magyarkodni ezzel, mindenkinek szíve joga. A versenysportban viszont ezért nem adnak… Tovább olvasom